Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıÇOCUKLAR SEVGİ İLE TEDAVİ EDİLİYOR

ÇOCUKLAR SEVGİ İLE TEDAVİ EDİLİYOR

Spread the love

 Başkentte depremzede çocuklara  hayata yeniden başlama terapileri veriliyor.   Deprezden  etkilenen yüzlerce çocuk Ankara Büyükşehir Belediyesinin şefkatli kollarında hayata yeniden sıkı sıkı tutunuyor.

  Bir dede şefkati  ve  sevgisi ile çocukları sarıp sarmalayan Ankara Büyükşehir   Belediye başkanı Mansur Yavaş,  ekibine verdiği talimatla   ağlayan gözleri güldürüyor hayata  yeniden  ışıldayan gözlerle  bakmaları için  bütün ekip gece gündüz çalışıyor.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi  Maraş, Hatay, Adıyaman ve diğer illerden gelen  depremzedeler için   hem Ankara’da hem de  Hatay ve   Kahramanmaraş’ta   var gücü ile çalışmaya yaraları sarmaya devam ediyor.

Akara Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Başkente gelen 4 bin 500 depremzede vatandaşı Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’ndeki Eserkent Sosyal Konutları, Kesikköprü Yerleşkesi ve diğer misafirhanelerinde ağırlamaya devam ediyor.

  ABB, tesislerinde ağırladığı depremzede çocuklar için  hafta sonu muhteşem bir etkinliğe imza atarak  kent gezileri düzenledi.

ABB Şehir Tiyatroları oyuncularının Kesikköprü Yerleşkesi’nde sahnelediği “Bana Bir Masal Anlat” oyunu da çocuklara moral olurken,  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ise Çubuk E-Spor Merkezinin kapılarını sonuna kadar   depremzede çocuklara açtı.

   ABB   Bilgisayar oyunları,  ve oyun konsolları ile  dijital Dünyaya yolculuk yapan çocuklara yaşadıkları acı dolu günleri  unutturmak için elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret sarfediyor.  Çocuklar, Nergiz Zaimi’nin yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu “Bana Bir Masal Anlat” isimli çocuk oyununu izleyerek sanatın iyileştirici gücüyle tedavi oluyorlar.

Depremzede çocuklardan belki de hayatında ilk kez Anıtkabir’e gidenler oldu. Çocuklar  Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Çocuklar gülsün diye  yapılan her şey…

 Onlar yeniden hayata sımsıkı tutunabilsin diye…

 Küçücük bedenlerinde yaşadıkları büyük travmayı  atabilmek,  onları hayata hazırlamak için…

SAĞLICAKLA KALIN

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR