Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıDEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZA  “EVİMYUVAN OLSUN” UYGULAMASINDAN DESTEK VERELİM

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZA  “EVİMYUVAN OLSUN” UYGULAMASINDAN DESTEK VERELİM

Spread the love

 “www.evimyuvanolsun.org” uygulamasına dahil olmayanlar elektrik-su- doğalgaz  fatura ödemelerinden yararlanamayacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere “Evim Yuvan Olsun” uygulaması hayata geçirildi.

 Kahramanmaraş  Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen  7,7 ve 7,4 şiddetindeki depremden 10 il etkilendi.    Depremin ardından    çok sayıda vatandaş bölgeden ayrıldı.  Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman ağırlıklı olmak üzere  Türkiye’nin pek çok iline dağılırken Ankara’ya da ciddi  sayıda depremzede geldi. Ankara’ya gelen pek çok depremzede Polatlı ya  yerleşti.

 Polatlı ya yerleştirilen pek çok depremzede vatandaşımız, ilçede  vatandaşlarımızın yardım seferberliği ile evlere yerleştirildi, ev eşyaları  ve ihtiyaçları karşılandı. Pek çok vatandaşımız  deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza evlerini açtı ev bedelsiz yerleştirdi.   Emlakçılar   ilanlarda ki  kiralık evleri  ev sahipleri ile anlaşarak depremzedelere tahsis etti.

 Evlere yerleştirilen  depremzede vatandaşlarımızın  elektrik su ve doğalgaz  faturaları da hali ile nasıl olacak? nasıl ödenecek?  Sorunu ortaya çıktı.

  Devlet  Depremzede vatandaşların AFAD kanalı ile su elektrik ev doğalgaz faturalarını ödeyecek ancak! SADECE    www.evimyuvanolsun.org” uygulamasına dahil olanları.

  Polatlı ya yerleştirilen 3 binden fazla   ailenin barındığı evlerdeki  su doğalgaz ve elektrik faturaları   bu sisteme dahil edilmeyecek. Kampanyaya ilişkin detaylı bilgiye “www.evimyuvanolsun.org” internet sitesinden ulaşılabilirsiniz. Evini depremzedelere açmak isteyenler, istedikleri bir platformdan başvuru formu doldurarak kampanyaya katılabilecek. Bu platformlarda doldurulan başvuru formları, kurulan entegrasyon ile İçişleri Bakanlığının sistemlerine iletilecek.

SU ÜCRETİ  10 TONA KADAR 1 TL

 Polatlı da depremzede vatandaşların yerleştirildiği evlerdeki su  kullanım tutarını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur  Yavaş 10 tona kadar 1 TL den ücretlendirerek  vatandaşların üzerindeki yükü hafifletti.

 PEKİ   BU SİSTEME DAHİL OLMAYAN VATANDAŞLARIN   ELEKTRİK VE DOĞALGAZ  FATURALARI  NASIL OLACAK?

SİSTEME DAHİL OLMADIKLARI İÇİN DEVLET TARAFINDAN ÖDENMEYECEK  .

PEKİ SİSTEME DAHİL OLRSA NASIL OLACAK?

“ Evim yuvan olsun”  kampanyasında  Kampanya kapsamında depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğal gaz faturaları, depremzedelerin kaldığı dönem için  Polatlı da ki vatandaşlar için  Polatlı Kaymakamlığı tarafından ödenecek. Bu hususta ev sahibine ilave bir gider doğmaması sağlanacak.  

Depremzede ailelerin kullanımları nedeniyle evde veya evdeki eşyalarda bir zarar oluşması ihtimaline karşı Türkiye Sigorta tarafından güvence sunulacak. Depremzedelerin kullanımına bedelsiz veya kiralama yoluyla açılan evler, “Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası” kapsamına alınacak. Sigorta primleri Türkiye Sigorta tarafından karşılanacak. 

 EMLAKÇILARIMIZ  VATANDAŞLARIMIZA DİREKT  BİREYSEL DEĞİL BU İSTEM ÜZERİNDEN   BARINMA İHTİYACI SAĞLAMALIDIR

 Polatlı ya gelecek olan  Depremzede vatandaşlarımızın  barınma ihtiyaçlarını tedarik etmek isteyen vatandaşlarımız  yada emlakçılar  uygulama üzerinden başvuru yapmalıdır ki bu vatandaşlarımızın elektrik su ve doğalgaz faturaları devlet tarafından karşılanabilsin. 

Türkiye’nin en büyük emlak listeleme platformlarından üçü kampanyaya destek oluyor. . “emlakjet.com“, “hepsiemlak.com“, “sahibinden.com” platformları sahip oldukları büyük müşteri havuzlarını bu kampanyaya yönlendirecek.–

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR