Pazartesi, Mayıs 20, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıSEZARIN HAKKINA SEZARA TESLİM EDİN

SEZARIN HAKKINA SEZARA TESLİM EDİN

Spread the love

 Ankara Büyükşehir Belediye meclisi kararlarına bakarken dikkatimi  çeken bir karar var.

KARAR ŞU ! İlimizde(Ankara )  Gordion Düğümü, Büyük İskender, Yassıhöyük ve Gordion Müzesi üzerinden turizm konsepti geliştirilmesi istenilmiş ve kabul edilmiş.

Önergeyi veren    Ak Parti Şereflikoçhisar  Belediye meclis üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan Sayın Murat  Atasoy ve arkadaşları.

ÖNERGEDE “ Başkent’e 93 kilometre mesafede bir yer olan beş bin yıllık mirasın sergilendiği Gordion tarihsel geçmişinde sayısız hikayeye sahip, bu hikayeleri başarılı bir biçimde yazarsak, Dünya’ya doğru anlatırsak, müze ve hemen çevresindeki Yassıhöyük, orta vadede çok yoğun bir ziyaret trafiğine sahne olacaktır. Türkiye ve Dünya’dan iş hayatının profesyonellerine İskender Rotası ile Gordion’a bir geziyi içine alan tur çerçevesinde iş dünyası konferansları dizisi ve konferanslarda, İskender’in sorunlara basit ve keskin çözümler üretme yeteneği vurgulanarak yeni bir model geliştirip Ankara, Gordion Düğümü, Büyük İskender, Yassıhöyük ve Gordion Müzesi üzerinden farklı bir turizm konsepti geliştirilmesine yönelik teklifin kabulü komisyonumuzca uygun görülmüştür.” İfadeleri yer alıyor.

GORDİON DÜĞÜMÜ, BÜYÜK İSKENDER, YASSIHÖYÜK VE GORDİON MÜZESİ üzerinden turizm konsepti geliştirilmesi istenmiş , çokta iyi etmişler. Gordion’un Yassıhöyük’ün turizm tanıtımı ve turizm atağı açısından son derece önemli   ve uygulanabilir ise gayet başarılı bir çalışma olur.

LAKİN!!!  Bu uzun uzadıya verilen önergede  yukarıdan aşağıya hiçbir  satırda POLATLI ismine  rastlamadım.

 POLATLI ismi yok!

 Yassıhöyük’ün Polatlı ilçesine bağlı bir mahalle olduğunu,  Gordion’un Yassıhöyük Mahallesinde Bulunduğunu, Polatlı Gordion’a Ankara dahil Türkiye’nin dört bir yanından insanların  ziyaret ettiğini hatta ve hatta  Polatlı’nın UNESCO Dünya Mirası listesine aday olduğunu belirtmek isterim . Polatlı’nın iki önemli  tarihi değerinden biri olan  Gordion’un  tanıtımı ve turizm dünyasına kazandırılması hususunda “Eşek Kulaklı Kral Midas”ın şehri Gordion’un UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması için  Polatlı Belediyesi  ,Kültür Bakanlığı ile çalışmalara başlayalı da epeyce oldu. Ankara ilçeleri arasında Ankara dahil UNESCO  DÜNYA MİRASI  LİSTESİNE  TEK ADAY İLÇENİN POLATLI olduğunun da altını çizmek isterim.

    .

 BAŞKENTE 93 KM MESAFEDEKİ O KONUMUN ADI: POLATLI’DIR

Başkent’e 93 kilometre mesafede bir yer olan   konumun  Polatlı  olduğunu keşke belirtseymişsiniz. Zira , Türkiye ve Dünya’dan iş hayatının profesyonellerine İskender Rotası ile Gordion’a bir geziyi içine alan tur  düşünüyor iseniz  Dünya ve Türkiye’den gelecek olan misafirlerin  o konumun Ankara’nın ilçesi   Polatlı olduğunu da bilmesi lazım gelir.

 Polatlı alelade  bir ilçe değildir, Polatlı Şehitler Diyarı Sakarya Meydan Muharebesinin cereyan ettiği mukaddes topraklarda kurulu ,Frig Medeniyetinin Başkenti Gordion Antik Kentin ev sahibidir.

SİZİN İFADENİZ İLE   “Başkent’e 93 kilometre mesafede bir yer olan beş bin yıllık mirasın sergilendiği Gordion tarihsel geçmişinde sayısız hikayeye sahip, bu hikayeleri başarılı bir biçimde yazarsak, Dünya’ya doğru anlatırsak, müze ve hemen çevresindeki Yassıhöyük, orta vadede çok yoğun bir ziyaret trafiğine sahne olacaktır.”İSEK  GORDİON’UN NEREDE OLDUĞUNUDA  ANLATMAMIZ GEREKİR…

Sayın ATASOY Turizm komisyonu başkanı olarak   Ankara Büyükşehir Belediye meclisine vermiş olduğunuz  önerge gerek Ankara’mız  gerekse   ilçemiz Polatlı  adına  her ne kadar ismi geçmese de memnuniyet vericidir. Sezar’ın Hakkını Sezer’a Teslim Emeniz Dileğiyle

Sağlıcakla kalın…

İŞTE O ÖNERGE 

Gordion Düğümü, Büyük İskender, Yassıhöyük ve Gordion Müzesi üzerinden turizm konsepti  geliştirilmesine ilişkin Turizm Komisyonunun 20.01.2023 tarihli ve 11 sayılı Raporu Büyükşehir Belediye Meclisimizin 12.02.2023 tarihli toplantısında okundu.

Konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra; İlimiz Dünya turizminden hem gelir anlamında, hem de tanınmışlık seviyesi açısından hak ettiğinin çok altında bir pay almaktadır.  Dünyanın en güçlü turizm destinasyonlarının arasında olması gereken ilimiz ortalama gelen turist sayısı 500.000 bile değildir.

Başkent’e 93 kilometre mesafede bir yer olan beş bin yıllık mirasın sergilendiği Gordion tarihsel geçmişinde sayısız hikayeye sahip, bu hikayeleri başarılı bir biçimde yazarsak, Dünya’ya doğru anlatırsak, müze ve hemen çevresindeki Yassıhöyük, orta vadede çok yoğun bir ziyaret trafiğine sahne olacaktır.  

Türkiye ve Dünya’dan iş hayatının profesyonellerine İskender Rotası ile Gordion’a bir geziyi içine alan tur çerçevesinde iş dünyası konferansları dizisi ve konferanslarda, İskender’in sorunlara basit ve keskin çözümler üretme yeteneği vurgulanarak yeni bir model geliştirip Ankara, Gordion Düğümü, Büyük İskender, Yassıhöyük ve Gordion Müzesi üzerinden farklı bir turizm konsepti geliştirilmesine ilişkin Turizm Komisyonu Raporu oylanarak oybirliği ile kabul edildi.  İlimizde Gordion Düğümü, Büyük İskender, Yassıhöyük ve Gordion Müzesi üzerinden turizm konsepti geliştirilmesine ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisimizin 09.01.2023 tarih ve 43. gündem maddesi olarak komisyonumuza havale edilen dosya incelendi.  ve arkadaşlarının verdiği önergede; İlimizde Gordion Düğümü, Büyük İskender, Yassıhöyük ve Gordion Müzesi üzerinden turizm konsepti geliştirilmesi istenilmiştir.

Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; İlimiz Dünya turizminden hem gelir anlamında, hem de tanınmışlık seviyesi açısından hak ettiğinin çok altında bir pay almaktadır.  Dünyanın en güçlü turizm destinasyonlarının arasında olması gereken ilimiz ortalama gelen turist sayısı 500.000 bile değildir.

Başkent’e 93 kilometre mesafede bir yer olan beş bin yıllık mirasın sergilendiği Gordion tarihsel geçmişinde sayısız hikayeye sahip, bu hikayeleri başarılı bir biçimde yazarsak, Dünya’ya doğru anlatırsak, müze ve hemen çevresindeki Yassıhöyük, orta vadede çok yoğun bir ziyaret trafiğine sahne olacaktır. Türkiye ve Dünya’dan iş hayatının profesyonellerine İskender Rotası ile Gordion’a bir geziyi içine alan tur çerçevesinde iş dünyası konferansları dizisi ve konferanslarda, İskender’in sorunlara basit ve keskin çözümler üretme yeteneği vurgulanarak yeni bir model geliştirip Ankara, Gordion Düğümü, Büyük İskender, Yassıhöyük ve Gordion Müzesi üzerinden farklı bir turizm konsepti geliştirilmesine yönelik teklifin kabulü komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR