Cuma, Mayıs 10, 2024

BARIŞ ABİ

Spread the love

Çocukluğumuzun uzun saçlı uzun bıyıklı abisi …
Çocukların en bi sevdiği “Adam Olacak çocuk” ‘ların idolü
Adam olacak çocuk 7’sinde neyse 77’sinde de odur
Dişler fırçalanacak, Sabah kahvaltı yapılacak, akşam erken yatılacak , bol bol süt içilecek ıspanak yumurta peynir yenecek.
“Aslanlar miyav” dedi hatırlatıdınız mı?
Miniminnacık Adam olacak çocuklar büyüdüler.378 bölümle final yaptı çocukların ekran başına kitlendiği 90 ‘lı yılların en çok izlenen programı arasına girdi.
Türkiye’nin ilk gezgini Barış Manço dünya turu ile pek çok ülkeyi dolaştı. “Dönence” programı ile çok okuyan mı bilir çok gezen mi? 150 ülkeyi gezi 250 den fazla şehri tanıttı.
Türkiye’de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasına girdi. Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. O bir müzisyen, şarkıcı, aranjör, söz yazarı, oyuncu, sunucu, koleksiyoner, yapımcı, ressam, grafiker, gezgin, kültür elçisiydi.
“2023’TE CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINA BASACAK”
1995 yılında Japonya’da sahneye çıkan Barış Manço, 2023 şarkısından bahsederek bu yılla ilgili dileklerini sıralamıştı. Konser esnasında Türk Bayrağı sallayarak şarkısından bahseden Barış Manço, “O yıl benim ülkem, Türkiye 100. yaşına basacak. Parçamızın adı 2023. Cumhuriyetimiz 2023’te 100 yaşına basacak. O yıl ben de 80 yaşına basacağım. 2023 yılında tekrar buraya gelmek istiyorum. Osaka’da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum” diyor. Sözleri herkesi duygulandıran Manço’nun 28 yıl önce çekilen videosu sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılmaya başlandı.
Barış Manço 1 ŞUBAT 1999 yılında bu dünyadan göçtü bugün hala şarkıları dilimizde adam olacak çocuklar belleğimizde.
Vefatının üzerinden 24 yıl geçti… Rahmet ve dua ile

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR