Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıEFSANE BOKSÖR MUHAMMED ALİ

EFSANE BOKSÖR MUHAMMED ALİ

Spread the love

Önceki ismi Cassius marcellus olan Muhammed Ali 1942’de doğdu.
 MALCOM X den etkilenerek müslüman oldu.İsmini Cassius’tan Muhammed Ali olarak değiştirdi.
 1976 yılında TÜRKİYE’ye geldi.
 Kendisini bekleyen NECMETTİN ERBAKAN tarafından karşılandı ve kucaklandı.  Sultanahmet’te hep beraber cuma namazı kıldılar.Binlerce kişiyle namaz kılan Muhammed Ali bu bulaşmalardan sonra DEDİ Kİ;
 ilk defa BİR BEYAZ LİDER  BENİ KUCAKLADI dedi.
 VİETNAM SAVAŞI’nın en kanlı dönemi olan 1967’de dünya ağır sıklet boks şampiyonu Muhammed Ali Clay askere çağrılır. Muayeneden geçen Muhammed Ali’den yemin edip Vietnam’a gitmesi istenir, fakat o Vietnam’a gitmeyi RET EDER.
VİETNAMLILAR BANA HİÇ BİR KÖTÜLÜK YAPMADILAR Kİ onlarla savaşayım.” diyerek Vietnam savaşına gitmediği için 5 YIL HAPİS ve 10 bin dolar PARA CEZASIna çarptırıldı.
Amerika tarafından “İvedi” kaydı çıkarılıp zorla gönderilmek istense de Muhammed Ali, “Vietnamlılarla bir alıp veremediğim yok, hem onlar beni sizler gibi ZENCİ DİYE HİÇ AŞAĞILAMADILAR, bana hiçbir kötülük yapmadılar” der. Bunun üzerine Amerikan Boks Federasyonu Muhammed Ali’nin Dünya Boks Şampiyonu UNVANını geri alır ve lisansına el koyar. 
Hükümet Muhammed Ali’yi VATAN HAİNİ ilan eder ve hiçbir eyalette maça çıkmasına izin verilmez. Basit bir trafik suçu işlediği gerekçesi ile mahkemeye çıkarılıp, beş yıl hapis cezasına çarptırılır. Cezası affedilmesine rağmen üç buçuk yıl çok sevdiği ringlere kavuşamaz. Üniversite üniversite dolaşarak boks hakkında bilgi vermek yerine MÜRŞİDİ Malcolm X’ten öğrendiği İslam’ı geniş kitlelere anlatır.
Bir GAZETECİnin “Gücünüzü nereden alıyorsunuz?” sorusuna “Ben bir din savaşçısıyım, gücümü Kuran’ı Kerim’den alıyorum” der. Muhammed Ali bu şekilde tüm bu olumsuzluklara rağmen spor dünyasının bir efsanesi olarak adını tarihe altın harflerle yazdırır. Amerika’nın sindirme politikası bile Muhammed Ali’yi bir efsane olmaktan alı koyamaz…
BAZI GÜZEL SÖZLERİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM;

 *Risk alacak cesareti olmayan kişi, hayatta hiçbir şey başaramaz.

  *Benim kadar büyük olduğunuzda alçak gönüllü olmak zordur.

 *Mükemmel bir İngilizce konuşmuyor olabilirim ama size akıl veriyorum.

 *Bana iyi davranan ama garsona kaba olan birine güvenmiyorum; çünkü o pozisyonda olsaydım bana da kötü davranırdı.

 *Seni hiçbir zaman terk etmeyecek biri varsa O, ALLAH’tır.
 *Yorulduğunda dinlenmeyi öğren, bırakmayı değil.

Efsane boksör Muhammed Ali, Hollywood Bulvarı’nda adının yıldız içindeki mermere yazılacağı fikrini “BEN PEYGAMBER İSMİ TAŞIYORUM,ADIMI YERLERE YAZDIRMAM” diyerek reddetmiştir.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR