Salı, Nisan 16, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıEVLİLİKTEKİ TEHLİKELİ SİNYALLER 2

EVLİLİKTEKİ TEHLİKELİ SİNYALLER 2

Spread the love

Diğer bir sorun da eşlerden birinin diğerini gayr-i ahlaki hayatla tehdit etmesi sorunu.Sen ayağına sıktığının farkında mısın?Ya o da aynı silahı kullanırsa..İyi de bu savunma mekanizmasını sen oluşturdun.
Neden ihtiyacın olan ortamın kapısını sert çarpıyorsun.Sen çocugunun annesi yada babasını gayr-i ahlaki bir hayat yaşamakla tehdit ediyorsan sen de akıl tutulması belirtileri var..
Bu ne cesaret…
Evliliğe dinamit ektiğinin farkında mısın…
SAÇMALIYORSUN… Evlilik bir yarış platformu değildir,evlilik güç,şiddet gösterisi değildir.
Eşler arasında kadına ŞİDDET olayı da ayrı sorun.Bu ACİZLİKTİR.Sen kendinden güçsüz birine şiddet uyguluyorsan sen aile kuramazsın,senden HİÇBİR ŞEY olmaz…
.KADINLARDA da erkeklere psikolojik şiddet uygulayabiliyor.En büyük sorun;DIRDIR(hakediyorlar bazen ama neyse)…
Evlilik baskınlık kurma sahası değildir…
 Kimse kimseyi hengamesi altına alamaz… Eğer baskınlık kurulduysa bu evlilik çatırdamaya mahkumdur.Sen karşındakini dinlemiyor insan yerine koymuyorsan inan sen de dinlenmeye layık değilsin.
 Yuva mutlu olmak için kurulmalı,evlilik yarış atı,hipodrom değildir..Eşler özellikle erkek egemen toplumlarda erkek baskınlık kurmaya çalışır ve kızarak,azarlayarak devam ettirir.Bu da karşındakinde öfke nöbetleri oluşturabilir. Sonra karı-koca filler ve atlar misali kavga eder.Ezilen çimenlerdir(çimenlerde çocuklar oluyor !)
İnsanlar farklı fikirlerde olabilir.Kimse kimsenin fikrini benimsemek zorunda değildir.Önemli olan farklı,mozaik fikirlerin saygı ve anlayış çerçevesinde kabullenilmesidir.
Hele toplum içinde birbirini aşağılamak affedilir bir şey değildir.Sen eşine RENCİDE edersen toplum içinde başkası bundan cesaret alır o da ezer.
KADINLARDA da mobilya ve eşyanın markalı olan ve gösterişli düğün fantazileri oldukça,ERKEĞİN gözü dışarıda oldukça bu EVLILIKLER iflah olmaz.Kadından çocuk istenir kadın biraz kilo alınca bu kusur oluyor erkeğin gözünde.Kadın kilo almış olabilir.Peki sen Brad Pitt misin? …
Bir de son zamanlarda kadınların KOCİŞimle gezmeler bilmem neler paylaşımları her yeri işgal ediyor.
Baba evinde görmediğini eşine yaptırmaya çalışıyor,büyük maddi kayıplar verdiriyorsun o eşine o eş iki kuruş için nelerle mücadele ediyor farkında mısın?
Kadinlarda bir de son zamanlarda diş buğdayı partisi,cinsiyet partisi bilmem ne partisi…  Gibi gibi özentilikler her geçen gün artıyor.Bu saçmalıkları sosyal medyada görmekten bıktık(genelde kusurlu,fikirleri olmayan yetersiz kadınlar bunlara başvurur)
İÇİMİZ DIŞIMIZA ÇIKACAK NEREDEYSE bunları görmekten… Peygamber efendimiz(sav) Hz Aişeden hırkasını isterken;
-Aişe dışarıda hava soğuk mu der(şu nezakete,inceliğe bak. Dolaylı olarak istiyor.İnsan kölesi olur bu yaklaşımın) baksana! emir yok…
Aişe bu müthiş tevazu ve nezaket karşısında hırkasını getirir hayran kalmıştır.Kalmamak mümkün mü?
Aişe Peygamber(sav) efendimizle kavga ettiği zaman efendimiz eşiyle tartışmak yerine çatıda yattığı bile rivayet olunur. Boşuna Peygamber(sav)  FATIMA kızına boşuna dememiş;
 -Kızım sen eşine cariye ol o da sana köle olsun diye.(Bizim toplumumuzda kızım ya da oğlum ipleri elinde tut.Hayır ipleri elinde tutunca ne olacak.Önemli olan mutlu olmak değil mi.İSTİŞARE karşılıklı fikir alış-verişi varken İpleri elinde tutmak niye.Hem sen ipleri elinde tutunca SEVGİ’nin uzun ömürlü olacağına inanıyor musun?Sevgi ip halat sevmez,gocunur.
Çok büyük bir PARADOKS)…
   Biz ne ara böyle olduk!… Emirler,bağırmalar, çağırmalar…
Sen önce üslubunu düzelt…
Kainatın yaratılma nedeni olan Efendimizin eşine karşı nezaketine bak bir de utanç verici biz ümmetine  bak.
Sonra da sağlıklı çocuklar bekliyoruz(ana babada hayır yokki o çocuktan nasıl hayır gelsin)
Bu gidişle bizden HİÇBİR ŞEY olmaz…

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR