Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıNARSİST KİŞİLER

NARSİST KİŞİLER

Spread the love

Narsistler; düşlerinde ve insanlarla olan ilişkilerinde büyüklenmeci tutumlar sergileyen, dünyada kendinden başka hiç kimseye ihtiyaç olmadığını düşünen, kendine âşık kişilerdir.
Size acıyormuş gibi davranır.Size kusurlu ve EKSİK hissetmenize neden olan şeyler söyler. Normalde vesveselere kapılmayan bir insan olmanıza rağmen; o kişiyle beraberken kendinizden şüphe duymaya başlayabilir, vesveselerle boğuşabilirsiniz.
 Sürekli birileriyle rekabet hâlindedir. Kıskançlığı,HASET  duygusu üst boyuttadır. Bu yüzden insanları aşağılayarak ve diğerlerinin gözünde değersizleştirmeye çalışarak tatmin olur. Kötüleyerek, kötüleyecek bir şey bulamadığında da İFTİRA atarak kendini “iyi” göstermenin yolunu arar.
Birine zarar verdiğinde,kırdığında ASLA pişmanlık duymaz ve yardımı dokunan kişilere teşekkür borçlu olduğunu düşünmez.Herkes sanki ona hizmet etmek için var olmuştur. Kimseye karşı sempati duymaz, acımasız yaklaşımlar içindedir.Sizden bir şey istemeye çekinmez, ama siz istediğiniz zaman suçluluk hissetmenize yol açar. ÇIKARCIDIR, insan kullanmayı âdet edinmiştir.
 İnsanlarla kurduğu ilişkiler yüzeyseldir;VEFA duygusu beslemez, çabuk sıkılır ve TAHAMMÜLSÜZDÜR.Bu sebeple ilişkilerini aniden sonlandırabilir.Onunla uzun soluklu bir ilişki kurmanın tek yolu vardır, o da kendini mükemmel hissetmesini sağlamaktır. Çünkü DEĞERLİLİK DUYGUSU EKSİKTİR.
Kendini başarısız, güçsüz, yetersiz hisseder ve tüm bu duyguları “kendince” örtmeye çalışır.
Narsist SİZİ KIŞKIRTIR sonra verdiğiniz tepkiden sizi SUÇLAR.Onun kabul edilemez davranışına TEPKİ verdiğinizden dolayı utanmanızı bekler. Tepkilerinizi başkalarına karşı DENGESİZ gibi kullanır.Kendi tepkinizden dolayı UTANMANIZA sebep olur ve kendinden utanmalısın diye bir ALAN YARATIR.
işleri kötüye gittiyse SENİN YÜZÜNDEN,YALAN söylediyse SENİN YÜZÜNDEN,
HAYATI MAHFOLDUYSA ve yine SENİN YÜZÜNDEN…
Seni ÇILDIRTIR sonra çıldırmışsın muamelesi yaparlar.
Seni övmezler seni eksik hissettirirler çünkü kendinden üstününü kabul etmezler,seni basamak olarak kullanırlar.
NARSİSTLER:Suçlayıcıdır çünkü komplekslidir çünkü yetersizdir ve travmaları değersizlik duyguları vardır lakin çaktırmaz seni KURBAN seçerler.
NARSİSTE KARŞI ASLA HAKLI OLAMAZSINIZ.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR