Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıGEREKSİZ DÜĞÜN MASRAFLARI

GEREKSİZ DÜĞÜN MASRAFLARI

Spread the love

Millete gösteriş olsun diye herşeyin en alengirlisinin yapıldığı Türkiyede ki evlenme ritüelleri hakkında ne düşünüyosunuz? Ben aşırı ve gereksiz buluyorum..
Şahsen istenenler, beklentiler insanları gençleri evlilikten soğutup evlilik dışı ilişkilere itiyor gibime geliyor?Gençler bu borçları ödeyeceğim diye evlilikte KAVGALAR bitmiyor.
Dünyada o kadar savaş varken, aç varken, yoksul varken bu tarz gereksiz şeyleri büyütüyoruz. Hayır yani o bir gün sonunda elinize ne geçiyor? Daha doğrusu elinizde olan varlığınız nasıl kayıp gidiyor? Yok şatafatmış yok gösterişmiş, yok kızım/oğlum bir kere evlenirmiş… Boş laf hepsi.
Bir zamanlar
PAKİSTAN BAŞBAKANI BENAZİR BUTTO israfın,aşırı masrafın önüne geçmek için düğününde CAM BİLEZİK takmıştır.Toplumda bilinç,örnek oluşturmak için.
TABİKİ İŞE YARAMAMIŞTIR.İlerleyen zamanlarda da SUİKAST düzenlenmiştir kendisine.Bir zamanlar
Polatlı’nın mütevazi BELEDİYE BAŞKANI  YAKUP ÇELİK(selamlarımızı iletiyorum) “kızım düğün masrafı yapmayın onun yerine gezinti,tura çıkın” demişti tabi ki dinlememiştim.
GÖSTERİŞ VARKEN NE GEREK VAR DİMİ!
Zamanla anladım ki HAKLIYMIŞ…(Kendisinin “Cengiz Aytmatov’un Gün olur asra bedel” kitap tavsiyesini uygulamıştım ama😊
 Sade ve olması gereken tarzda bir düğün yapmanın kime ne zararı var? Çok para harcamak istiyorsan da paranın bir kısmını ihtiyacı olanlara bağışla.Misal şimdi, önümüz kurban bayramı. O insanların yüzünü güldürmek, senin düğünlerdeki kuruyemiş ve gereksiz pahalı pastanı yiyen insanları gülümsetmenden daha hayırlıdır, emin ol. Sabaha kadar vur patlasın, çal oynasın gününü gün edeceğine, onların bir gününü dahi olsa bayram etmenin kime ne zararı var?Zaten artık EVLİLİK, nişanlılık heyecanı da kalmadı.Herkes herkesle FLÖRT HALİNDE.Bir de İTİRAF SAYFALARında X CAFE de şu kız-erkeği gördüm çok etkilendim zırvaları.ADMİN beni bulsun diye SİPARİŞ veriyorlar.Admin de aracı oluyor.
Tabiki kızdığım için yorum yaptım FACEBOOK’um da HESABIM KISITLANDI.
Hoş sürekli kısıtlanıyor da.😊
Ben olsam masraf yapmam ya da bekar kalırım zaten herkes herkesten hevesini EVLİLİK ÖNCESİ alıyor.
DEĞMEZ Kİ MASRAF YAPMAYA…
BEN FLÖRTE KARŞIYIM ARKADAŞ…
Hem de bir değil birden fazla kişiyle flörtleşme yaygınlaşmış.Evli-bekar farketmiyor.AŞAĞILIK bazı kadınlar özellikle evli insanları tercih ediyor,
Maddi ihtiyacını karşılayıp hem de kapıma gelmesin diye uyanığa bak.Kocası iki kuruş için çalışsın bunun yaptığına bak.Bu da ilerleyen zamanda anne adayı olacak bak bak.
telefon numarasını para’nın üstüne bile yazıp dolmuşçulara no verenler, SİPARİŞ aşk veren bile var.Böyleleri el üstünde tutuluyor görüyoruz.Herkes kendisine benzeyeni el üstünde tutar NE DİYİM?)
(Kadın-Erkek arkadaşlığına da karşıyım.YOBAZ dediğini duyar gibiyim?Evet artık yobazım bu konuda.
İSTEDİĞİNİ DÜŞÜN.
Çünkü Kuran-Sünnet dışına çıkan herkesin evliliği sallantıda.Evlilik öncesi
görüşme olsun tabiki ama dışarda kalabalık ortamda.Sağlam tek bir evlilik kalmadı,güven saygı bitiyor böyle olunca)
MALESEF BUZ GİBİ BİR GERÇEKTİR BU…
Biz yapmak istemesek dahi ”aile” mutlaka düğün istiyor. sebebi ise TRAJİKOMİK…
”Bugüne kadar millete taktığımız takıları toplama vakti”anlayışıdır.
Peygamberin “KOLAYLAŞTIRIN, ZORLAŞTIRMAYINIZ” hadisini unutan toplumuz.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR