Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıSÖZLERİNİ DEĞİŞTİR Kİ KADERİN DEĞİŞSİN

SÖZLERİNİ DEĞİŞTİR Kİ KADERİN DEĞİŞSİN

Spread the love

Sık tekrar edilenler bazen kaderin olur.
Sözlerin OLUŞTURMA gücü vardır.İnsan da söz ile değişir.Kader ya Yurda baş olur ya da başından olur(Fatih Sultan Mehmet)
 KADERİN SENİN ELİNDE, yok dersen yok olur;var dersen var olur(Hz Yusuf)
  Hayat bir bu BUMERANG gibidir. Yaptığınız her şey, dönüp dolaşıp yine size gelir. Bazen hemen bazen yıllar sonra.O yüzden şu anda söylediğiniz ve yaptığınız şeylere dikkat edin.Çünkü onlar size dönmek üzere yola çıktılar bile. İnsanoğlu ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin,bütün evrende dolaşıp tekrar onlara döndüğünü bilse eminim çok daha dikkatli olurdu.Ağzından çıkan söze dikkat et DUA yerine geçer.
 HZ YUSUF bir gün kendisine zina İFTİRASI atıldığında
“Allahım benim zindana girmem zina iftirasından daha sevimlidir” dedi.Nitekim zindana girdi.Seneler sürdü,sonra Yusuf AS dedi ki;
Rabbim bu iş uzadı dedi, yani pişman oldu.Allah azze ve celle YUSUF’A şöyle seslendi;
Sen bizden ZİNDAN istedin zindan verdik,AFİYET isteseydin afiyet verirdik dedi.
YUNUS AS  kavmine olan davetini bıraktı.”Bunlar düzelmez,bunlardan birşey olmaz dedi.HAK onu balığın karnında imtihan etti.Oradan daralınca YUNUS as;
LAİLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN
( Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum) şeklindedir. Enbiya suresinde Yunus (a.s.)’ın bu duayı ettiği belirtilmektedir.
Cenabı Hak Yunus As balığın karnından kurtardı ve şöyle buyurdu;Şayet Yunus bu cümleleri söylemeseydi kıyamete kadar balığın karnında imtihan olacaktı.
KADER SÖZLERİMİZLE MÜVEKKELDİR…
“Dünyada olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır…”
(MEVLANA)

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR