Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıİTİKAFA GİRMEK NE DEMEK?

İTİKAFA GİRMEK NE DEMEK?

Spread the love

(Çoğumuzun bilmediği yeni ÖĞRENDİĞİMİZ… İlk girdiğimizde ACEMİLİK kokan hatta ZOR geldiği için biran önce bitsin diye KULAĞIMIZDA POP MÜZİK eşliğinde😂 erken bitirip HAVA ATMAK arkadaşlara sizden önce bitirdim demek için😊
AMA BU İŞLER ÖYLE OLMUYOR İŞTE…
 İŞte de uygulayıp uyarı aldığımız oysa EV DE sessizce çekilmesini öğrendiğimiz bir durumu sizinle paylaşmak ve hep beraber bu FEYZ’den yararlanmak amacıyla ele aldım)
BAŞLAYALIM MI?
İTİKAF, insanın kendi içine çekildiği bir dönem olarak tanımlanabilir. 
Bir beldede en az bir kişinin itikafa girmesi durumunda bütün belde deki Hak’kın gazabı kalkar.Ve itikaf’a giren kişiye denizdeki BALIK’tan tut gökte ki KUŞ bile mağfiret(bağışlanma) diler.
BU DENLİ ÖNEMLİ…
“İnsanın bazen herkesten ve her şeyden soyutlanarak bireysel bir içsel yolculuğu;
“BİR BEN VARDIR BENDEN İÇERİ” diyen YUNUS EMRE’nin dediği gibi bir iç yolculuk gerekiyor.
Günümüzde itikaf yapacak olan kimselerin dünyevi işlerden ayrılması için telefonla meşgul olmamaları da gerekir.Televizyon, bilgisayar, tablet ya da diğer dünyevi faaliyetleri bırakmalı tamamen dünya ile ilişki koparılmalıdır. Normal şartlar altında erkeklerin camide, kadınlarında evlerinin bir köşesinde girebilecekleri itikaf ibadeti, istisnai durumlarda evde de girilebilir. Zorunlu ihtiyaçlar halledildikten sonra hemen itikâf mahalline geri dönülmesi gerekir.
Hz. Âişe şöyle demiştir: “Resûlullah (sav), Ramazan’ın son on gününde itikâfa girer ve 
“KADİR gecesini SON 10 GÜNDE ARAYIN” derdi.
“Hz. Peygamber Ramazan’ın son on gününde itikaf yapmak istedi mescitteki itikaf mahalline varınca üç çadır kurulduğunu gördü. Bunlar Hz. Aişe, Hafsa ve Zeynep’in çadırlarıydı. (Allah Rasulü çadırların eşlerine ait olduğunu öğrenince) “Bu yaptıklarını iyilik ve takva mı sanırlar!” deyip itikaftan vazgeçti. Giremediği bu itikafı Şevval ayında kaza etti.
Hz. Peygamber EŞLERİ’NİN mescide çadır kurup itikafa girmelerine KIZMIŞ ve kendisi itikafa GİRMEMİŞTİR.(Kadınlar her yerde sorun çıkartıyor😂)Kadınların EVLERİNDE itikafa girmeleri hem temel ihtiyaçlarını rahatça karşılamak hem de mahremiyet açısından daha uygun olur. 
RAMAZAN’ın son 10 gününde KADİR GECESİ saklı olduğu düşüncesiyle 70.000 BİN KELİME-İ TEVHİD(lailahe illallah) çekilir.
Bunun için sahurda az yemek,mümkünse HAYVANSAL gıdalardan(et,bal,süt vs) UZAK DURMAK,az uyku gerekir.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR