Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıARKADAŞINA DİKKAT ET!...

ARKADAŞINA DİKKAT ET!…

Spread the love

Arkadaşlık aileden sonra EN önemli bağlardan birisidir.Ne yazık ki bu bağlar her zaman karşılıklı olmaz.NARSİST VE TOKSİK arkadaşlar her zaman seni aşağı çeker,Seni yargılar,kusur bulur o arkadaş değildir o RADYASYONDUR…
Sana akıl verir,hep o bilir hep herşey ondan sorulmalı bu narsistlerin. (Nasihatlarını kendine sakla diyemiyorsun.De niye diyemiyorsun ki)
Atalarımız “KIR AT’IN YANINDA DURAN YA HUYUNDAN YA SUYUNDAN”diyerek dikkat çekmiştir diye KLASİK bildirge sunacağım.
DOST SEÇİMİ,insan’ın en ciddi tercihlerinden biridir.
İnsan beğendiği kişilere benzeme ve onları TAKDİR etme gereği  dostlarını iyi kimselerden seçmeye özen göstermelidir.İnsan’ın inançları bile dostları’nın etkisi altında şekillenir.
KİŞİ DOSTU’NUN ÜZERİNEDİR.
Çevrendeki arkadaşına ve dost bildiklerine dikkat et seni VEZİR de yapar REZİL de.Kılık kıyafetten tutunda zararlı alışkanlıklara kadar,insan yakın oldukları’nın izini taşır.
İYİ ARKADAŞ;Seni dinleyen(YARGILAMADAN,olduğu gibi kabul eden,değiştirmeye çalışmayan,bir kalıba sokmayan,ekmeğini senle paylaşan sana sigara’yı bıraktırandır.Nasıl gideceğiz,nasıl yapacağız dediğinde “HALLEDERİZ” kafana takma diyendir.Ve gerçekten HALLEDENDİR
Edindiğim izlenimlere göre bazı hatta çoğu TATAR kızları evlendiklerinde bile ESKİ ARKADAŞLIKLARA önem veriyor,kişiliklerinden ÖDÜN vermeyip ABLUKA altına girmiyorlar.Hem eşleriyle aralarında daha güçlü BAĞ,AŞK var.Bu da onları daha SAYGIN BİREYLER yapıyor.Çekirdek ailesi ve sosyal hayatını dengede tutuyorlar.Fikirleri olup eşinden daha saygı gören bireyler olarak hayatına devam ediyorlar.
BİZİMKİLER ÖYLE Mİ? (Bazılarını TENZİH ediyorum) KOCA BULUNCA kendini unutuyor ve eşlerinin ablukasına giriyor.Sanki bekarken SENLE o güzel günleri yaşamış değil gibi koca ne derse o olur anlayışı var.Evliliklerini eşlerine sevgi yerine korku kaplıyor.
Sosyal hesaplarıda yok çoğunun.
EVİSİNİN DİREĞİ KIZAR ÇÜNKÜ…
(Oysa kocaları CİRİT atıyor sosyal medyada bu.NAMUS MEVHUMU hep kendisine yüklenmiş ya bu yüzden sosyal hayatları eşleri’nin İNSİYATIFINA bağlı bunların)
SEVGİ VE KORKU bir arada olur mu?
İşte bu teslimiyetçi anlayışlarından dolayı BİREY olmaktan uzaklar bir kısmı…
Bir insanı tanımak için gezdiği kişilere,SOSYAL MEDYA’dan takip ettiği kişilere bakın.Boşuna demişler “Bana arkadaşını söyle sana KİM OLDUĞUNU SÖYLEYİM”diye.Arkadaşın kitap okuyorsa SEN de okuyacaksın,CAFEler’den çıkmayan biriyse SEN DE oraya gideceksin…
NAMAZ kılınca sana GERİCİ ,ANTİMODERNİST diyorsa bu da ge…zekalı,ENGELLİ bir arkadaş belirtisidir.
 TEKİLA içince,SUŞİ, YENGEÇ,AHTAPOT yiyince bir de paran için yanına yaklaşan ESTETİK KURBANI bir manita buluyorsan bu da ÖZENTİ ve SİLİK olan bir arkadaşın olduğuna delalet eder.
 Sık sık FLÖRT değiştiren biriyse SEN DE flört kurbanı olacaksın eğer EL AKILLIYSAN…Meze olacaksın BEKLEEE…
İçki içiyorsa sen de POTANSİYEL bir AYYAŞ olacaksın.Kişinin arkadaşından TİKTOK,İNSTAGRAM’dan takip ettiklerinden NE OLDUKLARINI anlamak ZOR OLMASA GEREK…
 “BÜLBÜL GÜLE,KARGA ÇÖPLÜĞE GÖTÜRÜR”diye boşuna dememişler.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR