Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıKARA HASRET KALDIK   

KARA HASRET KALDIK   

Spread the love

 Bugün Ocak ayının 17’si.

 Henüz   Ne Polatlı da nede Ankara’da hatta  İç Anadolu’nun başka başka  coğrafyasında  beyaza bürünen  görüntü göremedik.

   Normal şartlarda bu mevsimde çoktan kar düşmüş, Belediyelerin  , kara yollarının  yollarda caddelerde tuzlama  kar küreme  mücadelelerine şahitlik ederdik. 

     Ankara’nın hemen yanı başında Polatlı da  yaşayan bir İç Anadolu  çocuğu olarak bu yıl  kara hasret kaldık galiba?

 Ne bir  yağmur nede kar?   Klasik yılbaşı geceleri yağmaya başlayan kar bu yıl  geleneği bozdu. Kar yağışıyla   eldivenleri bereleri takıp sokağa fırlayanlar yok,  bulduğu naylon  leğen poşetleri kızakları alıp yollarda çocuklarla gibi şen şakrak  üşüye üşüye  soğuktan pancara dönen  insan manzaralar yok.

Yılın ilk karını   Erciyes’te  gören şanslılardan oldum. 

  2023 yılında  karla kaplanmış ,  bembeyaz  örtüyle  Erciyes’i selamlayan  Erciyes Dağı  İç Anadolu’yu kıskandıracak kadar  heybetli , karın keyfini doyasıya yaşatacak kadar  bonkör.

 Kimi için  keyif, kimi için de ekmek parası, umut, beklenti kar. Çiftçi  kar yağışının gözüne bakıyor, kar yağmıyor bari yağmur düşse diye.

 Ocak bitmeye gün sayarken Şubat kapıda .    Meşhur atasözüdür Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.  Ayazıyla meşhur Ankara  soğuğuyla döverken   kar yağsa da havanın mikrobu kırılsa deriz ya , çiftçi de  kar yağsa  diye bekler.

 Bu ay içinde  kar yağışı olmazsa Çiftçi bir aya kalmaz  sulama yapmaya başlar.  Oda suyu bulursa…

Sevgiyle Kalın.

İLGİLİ YAZILAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR