Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaKöşe YazılarıNİCE ORUÇ TUTANLAR VARDIR Kİ!...

NİCE ORUÇ TUTANLAR VARDIR Kİ!…

Spread the love

Nice oruç tutanlar vardır ki orucundan kendisine kuru bir AÇLIKTAN başka bir şey kalmaz. Geceleri nice namaz (teravih ve teheccüd) kılanlar vardır ki namazlarından kendilerine kalan, yalnız UYKUSUZLUKTUR” (İbn-i Mace)
RAMAZAN, bir köyü doyuracak kadar yemek yedikten sonra namazda zorlanmamak için içilen maden suyu değildir. Zira Ramazan, gündüz AÇ kalmanın akşam İNTİKAMını almak değildir.
Ramazan, Ramazan şerbeti değil, HACİVAT-KARAGÖZ oyunları değil, HZ YUSUF dizisi DEĞİL, Oruç Baba TÜRBE’si önünden son 2 dakika yayına giren uhrevi bir alem değildir.
Ramazan, İNSTAGRAM’da  iftar storileri değil; fakir fukara ile EKMEĞİNİ PAYLAŞMAKTIR… İhtiyaçlarını alamadığı çocuğunun gözüne bakan GARİBAN BABA’nın yüzünü güldürmektir. Kapısının önüne zarf koyup kaybolmaktır…
RAMAZAN, mahallede 1 ay boyunca oruç tutmayanları değil 12 ay boyunca AÇ kalanları araştırıp bulmanızı öğreten bir aydır.
Peygamberimizin sünneti” diye HURMAyla başlamak değildir.
Ramazan ‘ARANIZDA MUHAMMED KİM?’ denilecek kadar SADE yaşamış bir Nebinin (sav)”AİŞE etleri dağıttın mı?” diye sormadan sofraya oturmadığı bir aydır.
-Ramaza’nın bizi ihya etmesi dileğiyle…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR