Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemYARDIM EDERKEN DOLANDIRILMAYIN

YARDIM EDERKEN DOLANDIRILMAYIN

Spread the love

POLİS VATANDAŞLARI  DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Polis vatandaşı uyardı. Kahramanmaraş depreminin ardından  yardım adı altında para talebinde bulunan dolandırıcıların ağına düşmeyin.Özellikle sosyal medya platformu ve telefonlardan gelen yardım tuzağına dikkat.

6 Şubat tarihinde  ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem ile 10 ilimizde yıkımlar ve can kayıpları meydana geldi.Depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyasında  vatandaşlar tek yürek oldu.

Devletin   açıkladığı resmi yardım hesapları dışında ,kişilerce vatandaşların gerek sosyal medya gerekse telefon ile aranarak para isteme durumlarına karşılık polis vatandaşı dikkatli olmaya davet etti.

Depremzedelere yönelik nakdi yardımların AFAD başta olmak üzere  devletin açıkladığı resmi hesaplara yatırılması gerekiyor.

Vatandaş gönüllülük esasına dayalı yaptığı bağışları devletin açıkladığı hesap numaralarına  yatırmaları gerekiyor.

FİNANSAL BİLGİLERİNİZİ İSTEYEN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE İNANMAYIN!

Polis yaptığı duyuruda:

Sosyal ağlarda veya telefonda, depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için yardım toplama/dağıtma bahanesiyle sizden kişisel ve finansal bilgilerinizi isteyen üçüncü kişilere inanmayın.

Resmi ve yetkili kurum/kuruluşların duyurularını takip edin.”uyarısı yaptı 

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR