Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaGündemVALİ ŞAHİN “ASLOLAN İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ OLABİLMEKTİR”

VALİ ŞAHİN “ASLOLAN İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ OLABİLMEKTİR”

Spread the love

Ankara Valisi Vasip Şahin, Gölbaşı ilçesi Hacılar ilkokulunda  karne dağıtım törenine katıldı. Karne dağıtım töreninde konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin  öğrencilere bir dizi tavsiyelerde bulunarak iyi bir tatil geçirmelerini söyledi.

Vali Şahin ” Bugün bir eğitim öğretim yılının yarıyılına gelmiş bulunuyoruz. Karneler sadece bir gözden geçirme, ne halde olduğumuzu görme belgeleridir  işin sonucu değildir. Güzel karne de olsa, biraz kırıkları olan bir karne de olsa hepsi  sadece geçici bir değerlendirmedir. Aslolan iyi insan, iyi vatandaş olabilmektir. Kırıklıklar eksiklikler mutlaka  tamamlanacaktır.   Öğrencilerimiz bu kapasitede ve velilerimiz de bu şuurdadır. Aslolan geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımızı milli, manevi duygularla, vatan, bayrak sevgisi ve bilgi ile  geçekte kullanabilecekleri, geleceği okuyabilecekleri  gelecekte başı dik gezebilecekleri  bilgi ile donatmaktır. Buda okullarımızın ve velilerin işidir. Bu karneler hem okulumuzun öğretmenimizin velimizin karnesidir en son öğrencinin değerlendirildiği karnelerdir.  Bu gözle bakmak lazım. Bu 15 günlük tatil sürecinde evlatlarımız dinlenirler .

“KENDİLERİNE İNANSINLAR, GÜVENSİNLER O ÖZGÜVENİ  KAZANDIKTAN SONRA DA BAŞARAMAYACAKLARI HİÇBİR ŞEY YOK”

Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum gözlerinden öpüyorum. Ama biliyorum ki  onlarda bilsin ki  bugün yaptıklarının çok daha fazlasını yapabilme kabiliyetleri, nitelikleri ve zekâları var. Kendilerine inansınlar, güvensinler o özgüveni  kazandıktan sonra da başaramayacakları hiçbir şey yok. Ama asıl hedefimiz iyi birer insan ve vatandaş olabilmektir. Onu sağladıkları zaman diğer bütün başarılar bunun arkasından gelecektir. Tüm öğretmenlerimize, müdürlerimize Milli Eğitimlerimize kaymakamlıklarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR