Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaGündemTEKNOFEST’TE POLATLI DAN İKİ OKUL YARI FİNALE KALDI

TEKNOFEST’TE POLATLI DAN İKİ OKUL YARI FİNALE KALDI

Spread the love

 TEKNOFEST’TE BİLİM VE TEKNO KAŞİFLERİ POLATLI DAN   YARI FİNALE KALDI

 Her yıl farklı kategorilerde binlerce başvurunun olduğu TEKNOFEST bu sene Cumhuriyetin100. Yılında medeniyetlerin başkenti İstanbul’da gerçekleştirilecek.  Polatlı İmam Hatip Ortaokulu,‘Bilim Kaşifleri” takımı ile   “Engelsiz Yaşam”, “ İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi” “İnsanlık Yararına Teknoloji Sağlık ve İlk Yardım” kategorilerinde 3 proje ile, Ruhiye-İrfan Yurtseven İlkokulu ise ‘Tekno Kaşifler’ takımı ile “İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi” kategorisinde 1 proje ile ön değerlendirme sonuçlarında başarılı sonuçlar alarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı. 

  Polatlı dan iki okul TEKNOFEST’te   yarı finale kaldı.  Her yıl farklı kategorilerde binlerce başvurunun olduğu TEKNOFEST bu yıl  Cumhuriyetin  100. Yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST,  TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı  tarafından organize edilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Toplumda bilime ve teknolojiye  yönelik farkındalık oluşturmak, geleceğin teknolojilerini üzerinde çalışmak üzere gençlerimize destek olmaktadır.

İlçemizde de Polatlı İmam Hatip Ortaokulu; ‘Bilim Kaşifleri” takımı ile   “Engelsiz Yaşam”, “ İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi” “İnsanlık Yararına Teknoloji Sağlık ve İlk Yardım” kategorilerinde 3 proje ile ; Ruhiye-İrfan Yurtseven İlkokulu ise ‘Tekno Kaşifler’ takımı ile “İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi” kategorisinde 1 proje ile ön değerlendirme sonuçlarında başarılı sonuçlar alarak bir üst tura çıktı.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR