Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaGündemSÜTÇÜ SEMPOZYUMDA POLATLI’YI TEMSİL ETTİ

SÜTÇÜ SEMPOZYUMDA POLATLI’YI TEMSİL ETTİ

Spread the love

ULUSLARARASI TARIMDA PESTİSİT YÖNETİMİ VE BİYOİZLENMESİ SEMPOZYUMU YAPILDI

 Başkentte  Uluslararası Tarımda Pestisit Yönetimi Ve Biyoizlenmesi” sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Polatlı’dan İlçe Tarım Müdürü Burhanettin Sütçü konuşmacı olarak katıldı. Sütçü  sempozyumda yaptığı konuşmada “Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan yüklendiği misyon nedeniyle de toplumun omurgasını oluşturan bir yapıya sahiptir.  Bu süreçte ekonomik ve teknolojik gelişmeler ile sektörün dinamik yapısı tarım çalışanlarının iş ve çalışma koşullarını, buna bağlı olarak çalışma hayatını ve yaşam standartlarını etkilemektedir. Tarımsal sürdürülebilirliği sağlayarak tarım potansiyelimizi ve kapasitemizi arttırma sürecinde ülkemiz insanına yeterli, güvenilir ve sürekli gıda temini de önem arz etmektedir.” dedi.

 Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardımlar Aracı (IPA) kapsamında desteklenen Baikemt Üniversitesi tarafından yürütülen “Çiftçilerin Pestisit Kullanımına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ve Biyoizlenmesi (OHSAGRI)” projesi faaliyetlerine devam ediyor. Proje kapsamında, 26 Ocak 2023 Cuma günü Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde “Uluslararası Tarımda Pestisit Yönetimi Ve Biyoizlenmesi” sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Polatlı’dan İlçe Tarım Müdürü Burhanettin Sütçü konuşmacı olarak katıldı.Sempozyumda , İş Güvenliği  Çalışan Güvenliği  İş Sağlığı  Çalışan Sağlığı  Kişisel Koruyucu Donanım  ISG’de Risk Analizi  ISG’de Risk Yönetimi  ISG Eğitimi  ISG Mevzuatı  İş Hukuku  Çalışan Hakları  Tehlikeli Maddeler ve Atık Yönetimi  Bitki Koruma  Pestisit Kullanımı  Pestisit Maruziyeti Tarımsal Ekoloji  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme  Bitki Besin Elementleri ve Toprak Verimliliği  Tarımda Çevre Sorunları ve Çözüm Yolları  Tarımsal Eğitim ve Akreditasyon  Gıda Güvenliği  Biyoizlem konuları  konuşuldu.

Projenin temel amacı, tarım sektöründeki iş sağlığı ve güvenliği koşullarının biyoizlem yoluyla iyileşitirilmesi, tarımda pestitit kullanımı nedenşyle oluşan mesleki maruziyet konusundan farkındalık oluşturmak,  bu bu alanda detaylandırılmış İSG eğitim programını oluşturarak Ankara ilçelerinde (Polatlı, Beypazarı, Kızılcahamam, Kalecik, Kahramankazan, Haymana) seçilen tarım çalışanlarına ve  iş güvenliği uzmanlarına eğitim vererek “eğiticinin eğitimi”ni gerçekleştirmek ve tarım sektörü için ulusal ve yerel düzeyde ilgili paydaşlara ulaşmaktır.

SÜTÇÜ:TARIM SEKTÖRÜ BİR TAKIM ZORLUKLAR SIKINTILAR VE RİSKLERLE DOLU BİR ÜRETİM ALANIDIR

Uluslararası Tarımda Pestisit Yönetimi Ve Biyoizlenmesi” sempozyumunda konuşan  Polatlı İlçe Tarım müdürü Burhanettin Sütçü  “Tarım sektörü insanlığın gıdaya olan ihtiyacının gün geçtikçe artmasına bağlı olarak tarımsal sürdürülebilirliğin de önemi artan bir sektördür. Önemi bizler tarafından bilinen ancak pandemi döneminde diğer kesimler tarafından da fark edilen tarım sektörü bir takım zorluklar sıkıntılar ve risklerle dolu bir üretim alanıdır.

Açık alanda ve kapalı alanda yapılan tarımsal üretimde gerek doğal afetler, hastalıklar ve zararlılarla mücadele etmek çok da kolay değil. Sektör gerek kendine özgü çalışma şartları, sektöre özgü kimyasal, fiziksel, hijyenik şartların yanında doğal afetlerle de mücadele etmeye çalışan bir sektördür.

  Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan yüklendiği misyon nedeniyle de toplumun omurgasını oluşturan bir yapıya sahiptir.  Bu süreçte ekonomik ve teknolojik gelişmeler ile sektörün dinamik yapısı tarım çalışanlarının iş ve çalışma koşullarını, buna bağlı olarak çalışma hayatını ve yaşam standartlarını etkilemektedir. Tarımsal sürdürülebilirliği sağlayarak tarım potansiyelimizi ve kapasitemizi arttırma sürecinde ülkemiz insanına yeterli, güvenilir ve sürekli gıda temini de önem arz etmektedir.” dedi.

Sempozyum  diğer panelistlerin konuşmaları ile devam etti.

HBR Aysun Yılmaz Benli–

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR