Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemRAMAZAN AYI  NE ZAMAN BAŞLIYOR?

RAMAZAN AYI  NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Spread the love

İSLAM ALEMİ İLK İFTARINI 23 MART PERŞEMBE GÜNÜ YAPACAK

Ramazan ayı ise bu yıl 23 Mart Perşembe günü başlayıp 20 Nisan Perşembe günü Sona erecek. Diyanet tarafından açıklanan dini takvimler ile birlikte 2023 Ramazan ayı tarihleri de belli oldu.  Polatlı Müftülüğü Ramazan hazırlıklarına başladı.  Polatlı da bu yılda Tecvitle teravih namazı  Fahri Altan Camiinde kılınacak.   Bu yıl 70 TL olarak belirlenen fitreler ise şimdiden verilebilecek.

Diyanet tarafından açıklanan dini takvimler ile birlikte 2023 Ramazan ayı tarihleri de belli oldu. Farz kılınan oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler ise İftar  sahur ve namaz vakitlerini  merak ediyor. Mart ayında başlayacak olan 2023 Ramazan ayı Nisan ayında ise son bulacak. Kadir Gecesi’nin de içinde bulunduğu bu ayın İslam alemi için ayrı bir yeri vardır.

2023 RAMAZAN BAŞLANGICI NE ZAMAN? 

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor.  Kuran-ı Kerim ayetlerinin Peygamber Efendimize inmeye başladığı Ramazan ayı ise bu yıl 23 Mart Perşembe günü başlayıp 20 Nisan Perşembe günü Sona erecek.  Polatlı da bu yılda Tecvitle teravih namazı  Fahri Altan Camiinde kılınacak.   Bu yıl 70 TL olarak belirlenen fitreler ise şimdiden verilebilecek.

ORUÇ HANGİ GÜN TUTULACAK? 

On bir ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşırken oruç ve sahur vakitleri de önem kazandı. Ramazan ayında İslam alemi ilk iftarını 23 Mart Perşembe günü yapacak. İlk sahur ise 22 Mart Çarşamba gününü 23 Mart Perşembe’ye bağlayan gece yapılacak.

RAMAZAN 2023 İFTAR, SAHUR VE NAMAZ VAKİTLERİ 

İlk teravih ve ilk sahur 22 Mart 2023 ve ilk iftar 23 Mart 2023 tarihinde icra edilecek.

 FİTRELER ERKEN VERİLEBİLECEK

Kahramanmaraş’ta meydana gelen  deprem  13 milyondan fazla vatandaşın hayatını olumsuz yönde etkiledi. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2023 yılı Ramazan ayında verilecek fitrelerin depremzedelere verilebileceği fetvasını verdi. Din İşleri Yüksek Kurulu 2023 fitrelerinin Ramazan ayından verilebileceğini söyledi. Yapılan açıklamada, “Fıtır sadakasının Ramazan ayı içerisinde verilmesi müstehap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre Ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. (Molla Hüsrev, Düreru’l-Hükkâm, 1/195; İbn Abidin Reddü’l-Muhtar, 2/367).  Dolayısıyla fitre verecek olanlar, doğal afet gibi hallerde fitrelerini Ramazan ayından önce de verebilirler.” İfadelerine yer verilmişti. Bu kapsamda Polatlı  da dileyen vatandaşlar Ramazan ayı öncesinde ilçemizde ikamet eden depremzedelere  fitrelerini verebilecekler.

4/4

RAMAZAN BAYRAMI  NE ZAMAN? 

23 Mart Perşembe: Ramazan Başlangıcı

20 Nisan Perşembe: Arefe

21 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı (1.Gün)

22 Nisan Cumartesi: Ramazan Bayramı (2.Gün)

23 Nisan Pazar: Ramazan Bayramı (3.Gün)

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR