Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemPOLATLI KAN BAĞIŞINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

POLATLI KAN BAĞIŞINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Spread the love

  POLATLI DA VATANDAŞ KAN BAĞIŞ KUYRUĞUNDA

 Polatlı da vatandaş kan bağışı için sıraya girdi.  Merkez üssü Kahramanmaraş 7,7 ve Kahramanmaraş Elbistan 7,6  şiddetindeki depremin ardından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın ilk gün vatandaşları kan bağışına  davet etmesinin ardından Polatlı ya gelen kan bağış tırı önünde vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu.   Kan bağış tırı 4 gün ilçede kalacak.

 Türkiye’yi derinden sarsan  10 ilde meydana gelen depremde    binlerce vatandaşımızı kaybettik  onbinlerce vatandaşımız yaralı. Depremin üzerinden  4 gün geçti , soğuk havada  çetin kış şartlarında arama kurtarma ekipleri enkaz altından  vatandaşlarımızı sağ çıkarmak için müdahale ediyor.  Enkaz altından kurtarılan  vatandaşlarımız hastanelerde tedavi altına alınıyor.

 KIZILAY KAN ALMA ARACI POLATLI DA

   Hastanelerde tedavi altında bulunan vatandaşlar için  hayati önem taşıyan kan bağışları noktasında  Kızılay Türkiye’nin pek çok yerinde  kan bağışları alıyor. Polatlı da vatandaşların depremin ilk saatinden itibaren kan bağışı aracının ilçeye gelmesini bekliyordu. Türk Kızılayı Kan alma aracı  Depremin üçüncü günü Polatlı ya geldi.

 VATANDAŞLAR KAN BAĞIŞI İÇİN YARIŞTI

 Kan bağış tırının Polatlı ya gelmesinin ardından Kızılay ekipleri saat:12.00’de  kan bağışını almaya başladı. 18 yaşından 60 yaşına kadar pek çok vatandaş kan verme sırasına girdi.  Cumhuriyet meydanı tren garı önüne konuşlandırılan Kızılay kan alma aracının önünde uzun sıralar oluşturuldu. Kan bağışı sırasında Suriye uyruklu vatandaşlarında   bekleyerek bağış yaptılar.  Kızılay Kan bağış aracı 4 gün Polatlı da kalacak.

 18 YAŞINA BASTI  DEPREMZEDELER İÇİN KAN VERDİ

OLCAY ŞAHİN  18 yaşına girmiş genç   Depremden Dolayı  on binlerce yaralımız var  kan ihtiyacı olabilir lütfen kan bağışı yapalım. 18 yaşıma yeni girdim ilk kez kan bağışı yapacağım.  İlk bağışımın depremde yaralı olan vatandaşlarımıza hayat  olacak inşallah. “

 Hasan ÇANAK “ Bu felaket bizim başımızda gelebilirdi. Deprem bölgesinde vatandaşlarımız halen enkaz altında kana ihtiyaçları var. Herkesi kan vermeye davet ediyorum . Kan bağışı yapalım, vatandaşlarımızın acil bir  şekilde kana ihtiyacı var kan hayat kurtarır lütfen an bağışı yapalım” çağrısında bulundular.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR