Çarşamba, Nisan 17, 2024
Ana SayfaGündem HABERİMİZİN ARDINDAN TALEP MECLİSE TAŞINDI

 HABERİMİZİN ARDINDAN TALEP MECLİSE TAŞINDI

Spread the love

   ALİRIZA BEY CADDESİNİN KALDIRIM SORUNUNA MECLİSTEN YANIT

 Haberimizin ardından   ABB meclisine verilen soru önergesi ile   kaldırım bekleyen caddeye  evet kararı çıktı. Fatih mahallesi Alirıza Bey caddesi esnafları ve mahalle sakinleri  asfaltı atılan kaldırımı olmayan caddeye  kaldırım talebinde bulunmuşlardı. Gazetemiz sayfalarına taşıdığımız haberimiz ses getirdi, MHP  Ankara Büyükşehir Belediye meclis üyesi Serpil Öztürk gazete haberimizi meclise taşıyarak kaldırım talebinde bulundu.

Fatih mahallesi Alirıza Bey caddesinde ikamet eden vatandaşların kaldırım talebini  gazetemizde haber olarak yayınlamış , vatandaşın asfalt atılan ama kaldırımı olmayan yola kaldırım yapılması talebini gündeme getirmiştik. Haberimizin ardından vatandaşın kaldırım talebini Ankara Büyükşehir Belediye meclisine taşıyan  Büyükşehir Belediye meclis üyesi Serpil Öztürk  önerge vererek  ilgili alana kaldırım yapılmasını talep etmişti. Ocak ayının ilk meclis toplantısında gündeme alınarak karara bağlanan önerge meclisten oy birliği ile geçti.

OKUL YOLUNA KALDIRIM

 Polatlı İlçesi Fatih Mahallesi Ali Rıza Bey Caddesine kaldırım yapılmasına ilişkin Altyapı Hizmetleri Komisyonunun 23.12.2022 tarihli ve 114 sayılı Raporu Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.01.2023 tarihli toplantısında okundu. Üye Serpil Öztürk’ün verdiği önergede; Polatlı İlçesi Fatih Mahallesi Ali Rıza Bey Caddesine kaldırım yapılmasının istenildiği;Komisyonca yapılan incelemeler neticesinde; Polatlı İlçesi Fatih Mahallesi Ali Rıza Bey Caddesi üzerinde Polatlı Şehit Seher Yaşar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Polatlı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İlkokulu ve bir özel okul bulunduğu, özellikle okula yürüyerek gidip gelen öğrenciler ve yolu kullanan vatandaşlar kaldırım olmadığı için yürümekte zorlandıkları,bu nedenle; Polatlı İlçesi Fatih Mahallesi Ali Rıza Bey Caddesini kullanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için kaldırım yapılması komisyonca uygun görüldü.

 17 Ekim 2022 tarihli gazetemiz haberi 

-KALDIRIMSIZ  YOL!

ÖĞRENCİLER YOLUN ORTASINDAN YÜRÜYOR   ÇÜNKÜ; KALDIRIM YOK

  Bu  yolda  kaldırımdan yürüme şansınız yok, neden mi?   Çünkü  kaldırım yok!   Alirıza bey caddesi boylu boyunca kaldırımsız.  Sıcak asfaltı yeni yapılan ama kaldırımı olmayan bu caddede öğrencilerin  ve yayalar maalesef yoldan yürümek zorunda.  Okul servisleri  ve   günlük trafik sirkülasyonu karşısında  öğrencilerin ve   yayaların can güvenliği tehlikede! 

 Polatlı Ali Rıza Bey Caddesi üzerinde geçtiğimiz haftalarda yapılan çalışmalar ile yola sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.  Aynı cadde üzerinde bulunan  iki devlet  , bir özel okulun bulunduğu caddede kaldırım yok. Olmayan kaldırıma birde araçlar park yapınca hayliyle öğrenciler ve yayalar yolun ortasından yürümek zorundalar.

 BU YOLA KALDIRIM NE ZAMAN YAPILACAK?

Ali Rıza Bey Caddesi üzerinde Polatlı Şehit Seher Yaşar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Polatlı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İlkokulu ve bir özel okul bulunuyor. Özellikle okula yürüyerek gidip gelen öğrenciler ve yolu kullanan vatandaşlar kaldırım olmadığı için  yolun ortasından  yürümek   zorunda kalıyor.

VATANDAŞTAN KALDIRIM YAPILSIN TALEBİ

Ali Rıza Bey Caddesini kullanan ve bölgede ikamet eden, iş yeri bulunan vatandaşlar yetkililerde cadde üzerine kaldırım yapılmasını istiyor. Caddede yapılan sıcak asfalt çalışmasından memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar en kısa sürede kaldırım eksiğinin de giderilmesi gerektiğini ifade ediyor.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR