Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberYILDIZKAYA HEMŞİRELER  GÜNÜ’NÜ KUTLADI

YILDIZKAYA HEMŞİRELER  GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Spread the love

YILDIZKAYA “ SAĞLIK CAMİAMIZIN KANATSIZ MELEKLERİNİ KUTLUYORUM”

  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya  12 Mayıs Hemşireler Günü’nü tebrik etti. Yıldızkaya “Hemşirelik mesleği özünde; bilginin yanı sıra insan sevgisi ve şefkat duygusu da barındırmaktadır. İnsan hayatıyla yakından ilgili olan hemşirelik mesleği, hasta bireylere uygulanan tedavi yöntemlerinde aksaklık yaşanmaması adına, ameliyathanelerde, polikliniklerde, acil servislerde, yoğun bakımlarda, ambulanslarda, kısacası insanı yaşatma çabasının olduğu her yerde icra edilen kutsal bir meslektir.”dedi.

12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla açıklama yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “İyileştiren, yüz güldüren, sıhhatli bir yaşam için fedakarca çalışan kıymetli hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de hemşirelerimiz sağlık kuruluşlarında ve kendilerine ihtiyaç duyulan her yerde hastaların sağlıklarına kavuşması adına sağlık ordusunun bir neferi olarak sevgi, şefkat ve hoşgörünün simgesi olmaya devam etmektedirler. 

Hemşirelik mesleği özünde; bilginin yanı sıra insan sevgisi ve şefkat duygusu da barındırmaktadır. İnsan hayatıyla yakından ilgili olan hemşirelik mesleği, hasta bireylere uygulanan tedavi yöntemlerinde aksaklık yaşanmaması adına, ameliyathanelerde, polikliniklerde, acil servislerde, yoğun bakımlarda, ambulanslarda, kısacası insanı yaşatma çabasının olduğu her yerde icra edilen kutsal bir meslektir.

Hayatımız ve sağlığımız için her gün uzun ve yorucu bir mesai harcayan değerli hemşirelerimizin önemi geride bıraktığımız Pandemi ve Deprem süreçlerinde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu vesile ile ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan sağlık camiamızın kanatsız melekleri tüm değerli hemşirelerimize emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyor; 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”dedi.

Hbr Aysun Yılmaz Benli

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR