Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberYILDIZKAYA “GORDİON  ANKARA’NIN TURİZM NOKTASINDA YÜKSELEN DEĞERİDİR “

YILDIZKAYA “GORDİON  ANKARA’NIN TURİZM NOKTASINDA YÜKSELEN DEĞERİDİR “

Spread the love

YILDIZKAYA “GORDİON SADECE  POLATLI’NIN DEĞİL, ANKARA’NIN , ÜLKEMİZİN  ORTAK MİRASI  “

Spot: Başkan Yıldızkaya  “Biliyoruz ki en önemli görevimiz bu tarihi değeri korumak”

TravelExpo 2023 Turizm ve Seyahat Fuarı’n da yer alan  Polatlı Gordion Antik Kent  standı binlerce ziyaretçiyi ağırladı.   Ziyaretçileri   Dünya Miras Şehri Polatlı  ve Gordion Antik Kenti ile tanıştıran stantta ilgi yoğun oldu. Ankara’da 3 gün boyunca  sürecek olan    AVELEXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda  Dünya mirası Gordion Antik Kent  tanıtılmaya devam edecek.  Antik Gordion Kenti ve çevresi Dünya Mirası Asıl Listesine kaydedilmesinin ardından    Türkiye’nin 20. Kültür mirası olarak kayıtlara geçen Gordion Antik Kent standını ziyaret eden Polatlı Belediye Başkanı  Mürsel Yıldızkaya Akademisyenler ile birlikte katıldığı  panelde Gordion’un UNESCO Dünya Mirası yolculuğunu,  yapılan çalışmaları  ve yapılacak  çalışmaları anlattı.

Başkent Ankara’da AVELEXPO Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda  Dünya mirası Gordion Antik Kent tanıtıldı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya   ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen Travelexpo Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na konuşmacı olarak katıldı.  

YILDIZKAYA “POLATLI’MIZIN  İKİ ÖNEMLİ TARİHİ DEĞERİMİZİN FARKINDAYIZ”

 Yıldızkaya “böyle önemli bir fuarda  Polatlı’ yı  , Polatlı’nın önemli tarihi değerlerini konuşuyor olmak bizim için çok kıymetli. Polatlı’mızın  iki önemli tarihi değerimizin farkındayız. Bunlardan biri  Büyük Atatürk’ün  bizzat  sevk ve idare ettiği Sakarya  Meydan Muharebesi destanı. Çanakkale gibi , Malazgirt gibi önemli bir destan. Bir diğeri ise Gordion Antik Kentimiz. Biz bu iki değeri tanıtmak sahip çıkmak adına 2014  yılında kurmuş Olduğumuz  Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi ile destek vermeye katkı sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu ki tarihi  değerimizi her şeyin öne koyarak çalışıyoruz ve bugüne kadar da büyük mesafe aldığımızı görüyor lakin alınacak daha fazla mesafe olduğunu da biliyoruz.

UNESCO BU BÜYÜK TARİHİ MİRASA HAKKETTİĞİ   BİR DEĞERİ VERMİŞ OLDU

Gordion ‘un UNESCO Dünya Mirası süreci 2012  Yılında geçici listeye alınması ile başlıyor.  Sonrasında bizim göreve gelmemizle birlikte yaptığımız çalışmalarla Bakanlığımızın öncülüğünde UNESCO Dünya Mirası listesine girmek için bir  dosya hazırladık. Bu uzun soluklu  ve meşakkatli bir iş.  Pota görevlilerimiz  bu işe hasiyetle eğilerek  18 Eylül tarihinde Riyad’da   yapılan toplantı ile  UNESCO bu büyük tarihi mirasa hakkettiği   bir değeri vermiş oldu.  Bu bizim için son derece önemli ve kıymetli

CİDDİ BİR EŞİĞİ AŞTIĞIMIZI BİLİYORUZ

 Gordion sadece  Polatlı’nın değil, Ankara’nın , ülkemizin  ortak mirası  değeri haline geldi. Bizim açısından Polatlı açısından bir milattır.  Polatlı’nın tarihi turizmi açısından bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Ciddi bir eşiği aştığımızı biliyoruz.  Bundan sonraki süreçte bu tarihi mirası sahiplenmek , hakkettiği değeri vermek  için büyük gayret göstereceğiz. Biliyoruz ki en önemli görevimiz bu tarihi değeri korumak, görev ve sorumluluğumuzun bu olduğunu biliyoruz. Biran önce buradaki yüzde 15 seviyelerindeki  kazıların tamamlanmasını ve bölgemize gelen misafirlerimize  daha iyi imkanlar sunarak  fiziki şartların oluşturulmasını, bölge halkımızın  bu konuya hazırlanmasını planlıyoruz bununla  ilgili  çalışmalarımız hazır. Bizim öngörümüz Gordion  Ankara’nın turizm noktasında yükselen değeridir. Çok büyük bir hazinedir. Gerekli  ihtimamı  gösterir hakkettiği değeri verirsek Ankara’yı da çok uzaklara taşır diye düşünüyoruz” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR