Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaGündemHaberYiğiner: Ahi Şerafeddin Camii'nin UNESCO Listesi'ne girmesi gurur verici

Yiğiner: Ahi Şerafeddin Camii’nin UNESCO Listesi’ne girmesi gurur verici

Spread the love

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Aslanhane Camii  olarak bilinen diğer adıyla Ahi Şerafeddin Camii’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasından dolayı büyük memnuniyet ve gurur duyduklarını kaydetti.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, 13. yüzyılda Selçuklu devri, Ahiler döneminde  yapılmış olan ve günümüze kadar dimdik ayakta kalmış Ankara’nın en önemli tarihi yapılarından biri olma özelliği taşıyan Aslanhane Camii olarak  bilinen diğer adıyla Ahi Şerafeddin  Camii’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinden dolayı büyük memnuniyet ve gurur duyduklarını söyledi.

ANKESOB Başkanı Yiğiner, “Ankara Ahiler eşrafından Ahi Şerafeddin’in babası Ahi Hüsameddin ile amcası  Ahi Hasaneddin tarafından hayrat amaçlı olarak yaptırılan yaklaşık 8 asırlık tarihi, her birinde roma dönemine  ait devşirme mermer sütun başlıkları olan 24 ahşap sütunla taşınan, bindirme tekniğiyle yapılmış, tavanı, ahşap minberi ve alçı mihrabı ile Ankara’daki Selçuklu eserlerinin en ihtişamlısı olan Ahi Şerafeddin (Aslanhane) Camii,  UNESCO Dünya Mirasları arasındaki yerini aldı. Polatlı bölgesindeki Gordion Antik Kenti’nin ardından Ahilik Haftası içinde aldığımız Ahi Şerafeddin Camii’nin de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi haberi  bizim için ayrı bir heyecan ve mutluluk oldu. Bu gelişme Ahilik dönemi eserlerinin de yer aldığı kültürel ve tarihi zenginlikler açısından önemli değerlere sahip Başkent Ankara’mızın  tanıtımına önemli katkılar sunacaktır. Esnaf teşkilatımıza ve Ankara’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

HBR Aysun Yılmaz BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR