Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberYAZ KURAN KURSLARI MEZUNLARINI VERDİ

YAZ KURAN KURSLARI MEZUNLARINI VERDİ

Spread the love

POLATLI DA  5 BİN  346 ÖĞRENCİ  YAZ  KURAN KURSLARINDAN MEZUN  OLDU

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ‘2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları’ kapsamında   Polatlı da başladı.3 Temmuz tarihinde başlayan Kuran kursları 11 Ağustos 2023  tarihinde sona erdi.   Merkez ve kırsal mahaller de toplam 5 Bin 346 öğrenci Polatlı Müftülüğü kuran kurslarında  yaz eğitimi aldı.

erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte cami ve Kur’an kurslarında açtığı ‘Yaz Kur’an Kursları’, bu yıl da yaş gruplarına göre yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirildi.  Kur’an kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler  katılım sağladı..  4-6 yaş kategorisinde 8 adet kurs açılırken   550 öğrenci  ders gördü.   10-15 yaş arası öğrenciler ile  16-22 yaş arası öğrenciler de yaz kuran kurslarını doldurdular Polatlı merkezde 152 adet Yaz kuran kursu sınıfı açıldı.  54 kırsal mahallede  cam görevlileri tarafından kurslar açıldı.   Merkez ve kırsal mahallerde yaz kuran kursuna toplamda 5 bin 346  öğrenci kayıt yaptırarak   Kuran öğrendiler. 

KURAN KURSLARINDA VEDA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Yaz Kur’an Kursları’nın tamamlanması dolayısıyla Polatlı genelinde çok sayıda cami ve Kur’an Kursunda  veda etkinliği düzenlendi.

Raziye Hatun Camii’nde gerçekleştirilen etkinliğe Polatlı Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Sain Kaplan ,Kur’an kursu öğreticileri, Hacı Hatice Yılmaz Kur’an kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

İLÇE GENELİNDE 5.346 ÖĞRENCİ İLE AMACIMIZA ULAŞMIŞ BULUNUYORUZ

Şube Müdürü Ahmet SAİNKAPLAN “Yaz Kur’an Kursumuza gelen çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i, dini bilgileri en doğru ve güvenilir kaynaklardan öğrendiler. Siyer-i nebiyi, Peygamberimizin hayatını, İslam’ın güzel ahlakını öğrendiler. Öğrencilerimizin ve çocuklarımızın İslami şahsiyet üzere yetişmeleri, toplum nezdinde saygıdeğer bir birey haline gelmeleri en temel amacımız ve gayemiz. Kurslarımıza kayıt yaptıran öğrenci sayısına baktığımızda da görüyoruz ki ilçe genelinde 5.346 öğrenci ile amacımıza ulaşmış bulunuyoruz. Ben bu yavrularımızı camiye gönderen anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Etkinlikte Hacı Hatice Yılmaz Kur’an Kursuna katılan çocuklar Kur’an-ı Kerim Tilaveti, İlâhi ve ezgiler okuyup, dua  ettiler.  Okunan ezgiler kurs öğrencileri tarafından işitme engellilere yönelik işaret dili ile de desteklendi. Programın ardından, Hacı Hatice Yılmaz Kur’an Kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere İlçe Müftülüğünce kitap hediye edilerek çeşitli ikramında bulunuldu.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR