Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaGündemHaberÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPIN!

ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPIN!

Spread the love


 ANKESOB Başkanı Yiğiner’den TESK Başkanı Palandöken’e EYT eleştirisi

EYT konusunda esnaf ve sanatkarların mağdur edildiğini belirten Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, EYT ile ilgili yapılan düzenlemelere esnaf ve sanatkarın da dahil edilerek, emekli olmasının önünün açılması ve haklarının gözetilmesi noktasında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in hiçbir ciddi gayret ve çalışma göstermemesine işaret ederek, eleştiride bulundu.

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “TESK Genel Kurulu öncesi TESK Mesleki Kurullar Toplantısı’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin de katıldı ve ‘Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorundur, bunu eşitlememiz lazım, bu düzenlemeyi yapacağımızı söylemek isterim. Emekli olanların arasındaki bu farklılaşmayı, emekliliği hak etme şartlarını standardize etmemiz lazım.’ ifadelerini kullandı.

Sayın Bakan bu konuda net bir söz vermiş iken Sayın Palandöken, siz esnaf ve sanatkarlarımızın menfaatine olan bu sözün neden üzerine gitmediniz?

Sayın Bakanın o günkü sözü sizin için sadece TESK Genel Kurulu öncesi makamınızı korumak adına bir emniyet sibobundan mı ibaretti? Tek yapabildiğiniz EYT Mektubu yazmak, EYT düzenlemesinde esnaf ve sanatkarların da yer alması için bir iki cılız açıklama yapmak mı?

Evet Sayın Palandöken, sizin de ifade ettiğiniz gibi, ‘EYT Düzenlemesi ile Milyonlarca Aile Sevinç Yaşıyor’ fakat sizin en üst temsilcisi olduğunuz esnaf ve sanatkarlarımız hariç.

Sayın Konfederasyon Başkanı, sosyal medya hesaplarınızı yoruma kapatmak, kulak tıkamak ve göz ardı etmek ile esnaf ve sanatkarlarımızın mağduriyetleri çözüme kavuşmuyor. Biz bize düşeni yapmaya devam edeceğiz, siz de size düşeni yapın.” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR