Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGündemHaberULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: MİLLİ TRENE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: MİLLİ TRENE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Spread the love

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 27 Mayıs’ta Ada Ekspresi ile sefere başlayan milli trene vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 2 tren setinin hizmet verdiğini, 3. tren setinin de fabrika testlerinin devam ettiğini, yakında raylara indireceklerini kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli trenle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, tüm testleri başarıyla tamamlanan yerli ve milli trenin geçen ay TCDD Taşımacılık AŞ’ye teslim edildiğini ifade etti.

TÜRASAŞ tarafından üretilen milli elektrikli tren setinin 27 Mayıs’ta Adapazarı-Gebze arasında ilk seferine başladığını aktaran Karaismailoğlu, vatandaşların milli trene yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Ada Ekspresi’nin 11 durakta hizmet verdiğinin altını çizen Karaismailoğlu, milli elektrikli trenin konforuyla fark yarattığını vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilmesi için gerekli olan TSİ sertifikasına sahip olan setlerde yolcu konforu ön plana alınarak üretiliyor. 160km/h Milli Elektrikli Tren setinin ilk 2 seti şu an yolcu taşımacılığı yapıyor. 3. tren setinin fabrika testleri devam ederken, diğer setlerin montaj işlemleri de sürüyor. 3. tren setinin bu yılın 3. çeyreğinde yolcu taşımacılığına hazır hale getirilmesi planlanıyor. Yakında raylara indirerek, yolcularımıza hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, 160km/h Milli Elektrikli Tren seti projesinde elde edilen teknik bilgi birikim çerçevesinde 225 km/h Milli Elektrikli Hızlı Tren seti tasarım çalışmalarının da bitme aşamasına geldiğine işaret ederek, tasarım sürecinin yüzde 90’ının tamamlandığını bildirdi.

Milli hızlı tren projesinin ilk prototip montajının 2024 yılı başında başlamasının öngörüldüğünü belirten Karaismailoğlu, “8 araçlı tren setine sahip olacak milli hızlı trenin 2025 yılında yolcu taşımacılığına verilmesi hedefleniyor” dedi.

Hbr-Ali Köksal

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR