Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberTÜRKİYE SANDIK BAŞINA GEÇTİ

TÜRKİYE SANDIK BAŞINA GEÇTİ

Spread the love

 Türkiye sandık başına geçti.   Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Pazar günü Ülke genelinde gerçekleştirildi. Türkiye de 60 Milyon 697 bin 843 seçmen sandık başına geçerek tercihini yaptı. Oy verme işlemi sabah saat:08.00 itibariyle başlayarak saat: 17.00’de sona erdi.  Türkiye de 60 milyon 697 bin 843 seçmen oy kullanırken,  4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy verdi.  Türkiye genelinde 973 ilçe ve 1084 seçim kurulunda  191 bin den fazla sandık kuruldu.  Türkiye’de 5 yıl boyunca görev yapacak olan Cumhurbaşkanı ve parlamentoda görev yapacak olan 600 üye için vatandaş oyunu kullandı.  

KONTEYNERDE OY KULLANDILAR

Deprem bölgelerinde ise 1158 alanda konteynerlerde sandık kuruldu. Türkiye genelinde 601 bin güvenlik görevlisi görev yaptı.

POLATLI DA SEÇMEN SAYISI 95 BİN 601

 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri kapsamında Polatlı da 95 bin 601 seçmen sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları okullara giderek sandık başına geçti. Katılım oldukça yüksek  olduğu seçimde  vatandaşların kimisi  koltuk değnekleri ile kimisi  yakınlarının desteği ile  sandık başına gelerek oylarını kullandılar.

 ÇOCUKLAR OYUN OYNADI

 Oy kullanmaya çocukları ile gelen vatandaşların da yoğunluğu dikkat çekti. Çocuklar okul bahçelerinde  kimisi ise sınıfları oyun alanı yaptı.

Polatlı da 311 SANDIK KURULDU

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri için Polatlı da 95 merkezde 311 sabit 2 seyyar olmak üzere 311 sandık kuruldu.

 450 KOLLUK KUVVETİ GÖREV YAPTI

Polatlı da 14 Mayıs 2023 Pazar Günü Cumhurbaşkanlığı ev 28. Dönem milletvekili seçimleri kapsamında ilçe merkez ve kırsalda çok sayıda kolluk kuvveti sabahın erken saatlerinden itibaren görev yerlerinde hazır bulundu. Polatlı merkezde 248 polis ve bekçi görev yaparken,  kırsalda 83 alanda 200 jandarma personeli görev yaptı.

 CUMHURBAŞKANLIĞI PUSULASINDA HANGİ ADAYLAR VAR?

 13.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde,    Cumhur ittifakı  Cumhurbaşkanı Adayı  Recep Tayyip Erdoğan,  Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata ittifakı Adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin isimleri yer aldı.  

 İNCE’YE VERİLEN OYLAR GEÇERLİ 

 Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçimden çekilmesine ilişkin Muharrem İnce’ye verilen oyların geçerli olup olmayacağına ilişkin  YSK) Başkanı Ahmet Yener, “Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme dilekçesi dün Yüksek Seçim Kurulu’na intikal etmiştir. Kurulumuz bugün yapmış olduğu toplantı sonucunda 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nun 12. Maddesi’nde yapılan düzenlemede Cumhurbaşkanlığı adaylığından aday listesinin Resmi Gazete’de ilanından sonra yapılan çekilmelerin geçerli olmayacağına ilişkin düzenleme ve 6271 sayılı yasanın ilgili maddeleri ve 298 sayılı yasanın ilgili maddelerinde değerlendirilmiş ve Kurulumuz yapmış olduğu toplantı sonucunda oy birliğiyle sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin birinci oylamadan sonra 6271 sayılı yasanın 12. Maddesi uyarınca geçerli olduğu bu süreçte Sayın Muharrem İnce’ye verilen oyların geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.”ifadelerini kamuoyuna duyurmuştu.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR