Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberTURGUT ALTINOK POLATLI DA VAATLERİNİ AÇIKLADI : SU FİYATLARINDA YÜZDE 50 İNDİRİM...

TURGUT ALTINOK POLATLI DA VAATLERİNİ AÇIKLADI : SU FİYATLARINDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ

Spread the love

Cumhur ittifakı Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Polatlı da STK ve muhtarlarla buluştu. Polatlı da pazarcı esnaflarını ziyaret ederek otobüsle ilçede şehir turu atan Altınok, rakibi Mansur Yavaş’a Polatlı suyu üzerinden bir kez daha gönderme yaparak “Polatlı ya geldiğinde biz suyu verdik rakibimizin haberi yok demiş, asıl kendisinin haberi yok Polatlı da su yok” dedi. Polatlı da vaatlerini anlatan Altınok Başkentte öğrencilere ulaşımı ücretsiz yapacağını açıkladı. Ak Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Altınok, başkentte su faturalarının elektrik faturalarından daha fazla geldiğini belirterek, seçildiği takdirde su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağını vaat etti.

ALTINOK YAVAŞ’A SESLENDİ “GEREDE DEDİ DUYDUĞUMA GÖRE KIZILARMAK SUYU ONU DA BİR AÇIKLASIN”

Spot: Turgut Altınok ‘Tan Mesaj :” Her Davulu Çalmayın Hakkın Davulunu Çalın”

Cumhur ittifakı Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok Polatlı da STK ve muhtarlarla buluştu. Cumhur ittifakı MHP Polatlı Belediye Başkan Adayı Levent Çağlancı beraberliğinde Polatlı da , Başkent ve Polatlı için yapacağı projeleri anlattı. Buluşmaya Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Cemal Güngör, Cumhur İttifakı Polatlı Belediye Başkan Adayı Levent Çağlancı, Ak Parti Polatlı İlçe Başkanı İlhami Teke, MHP Polatlı İlçe Başkanı Mehmet Aşçı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Polatlı da pazarcı esnaflarını ziyaret ederek otobüsle ilçede şehir turu atan Altınok, rakibi Mansur Yavaş’a Polatlı suyu üzerinden bir kez daha gönderme yaparak “Polatlı ya geldiğinde biz suyu verdik rakibimizin haberi yok demiş, asıl kendinin haberi yok Polatlı da su yok” dedi. Polatlı da vaatlerini anlatan Altınok Başkentte öğrencilere ulaşımı ücretsiz yapacağını açıkladı. Ak Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Altınok, başkentte su faturalarının elektrik faturalarından daha fazla geldiğini belirterek, seçildiği takdirde su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağını vaat etti.

ÇAĞLANCI “ÜÇLÜ OLSUN GÜÇLÜ OLSUN”

Ak Parti ve MHP ilçe başkanlarının selamlamasının ardından kürsüye çıkan Cumhur ittifakı MHP Polatlı Belediye Başkan Adayı Levent Çağlancı “Bir yandan Polatlı belediyesini kazanmak diğer yandan da Ankara Büyükşehir belediyesine Turgut abimizi oturtmak için gece gündüz var gücümüzle çalışacağız kanımızın son damlasına kadar bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz . Muradımız şudur ki bir yanda Polatlı Belediyesi bir yanda Ankara Büyükşehir Belediyesi diğer yanda hükûmetimiz üçlü olsun güçlü olsun” dedi.

“LAFA DEĞİL İŞE BAKIN”

Polatlılara seslenen Altınok, 5 yıl önce Polatlı’ya verilen içme suyu vaadinin yerine getirilmediğini söyledi. Altınok, “Polatlı’ya su geldi mi? Yoksa suya zam mı geldi? Değerli hemşehrilerim biliyorsunuz buraya geldim. ‘Polatlı’ya su geldi mi?’ diye sordum. Benden sonra da şu anki Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı geldi. ‘Rakibimin haberi yok Polatlı’ya su geldi’ dedi. Aslında kendisinin haberi yok. Sonra uyardılar, ‘Suyu verdik ama borular çok büyük olduğu için Polatlı’ya gelemedi’ dedi. Altınok yürüyerek yola çıksa Polatlı’ya çoktan su gelirdi. Bu nasıl bir sudur? Siz lafa değil işe bakın. ‘Polatlı’ya su getireceğim’ dedi, Belediye Meclisinde kredi yetkisini onayladık. Yani AK Parti ve MHP’nin vermiş olduğu destekle Polatlı’ya su gelsin dedik. Ama suyun durumu şuan meçhul.” dedi.

“KÖYLERDE SUYUN METREKÜPÜNÜ 50 KURUŞA DÜŞÜRECEĞİZ”

Altınok, Ankara’da suya yüzde 50 indirim yapacaklarını ve köylerde suyun metreküpünü 50 kuruşa düşüreceklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı geçen seçimlerden önce bir programa çıkıyor, ‘Su hayattır, su yaşamdır, Ankara’da sudan para almayacağım. Ulaşım çok pahalı, ulaşımda fiyatları düşüreceğim’ diyor. ‘Sudan para almayacak mısınız?’ diye soruluyor. ‘Atık suyun yüzde 50’sini alacağım’ diyor. Ve diyor ki, ‘Allah’ın verdiği sudan para mı kazanılır?’ Şu an Ankaralı, Polatlılı hemşehrilerim Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. 31 Mart’tan sonra ilk belediye meclis toplantısında Ankara’da su fiyatlarını yüzde 50 indireceğiz. Köylerimizden birçok şikâyet var. Su aboneliği için 15, 20, 35 ve Balâ’da 54 bin lira fatura gösterdiler bana. Vatandaşımız bütün ürününü satsa suladığı bostandan böyle bir para alamaz. Ne demişti? ‘Köylerden su sayaçlarını sökeceğim, köylüden su parası almayacağım’ demişti. Şu an köylüler sayaçları kendileri söküyor. İneğini, koyununu satıp su parasını yatıran var. Biz tarım ve hayvancılığı sonuna kadar destekleyeceğiz. Türkiye’nin başkenti, tarımın da başkenti olacak. Antalya’dan değil ihtiyaçlarımızı Ankara’dan karşılayacağız. Ankaralı çiftçimiz kazanacak. Köylerde suyun metreküpünü de 50 kuruşa düşüreceğiz.”

“ÇOK LAF, YOK İŞ”

Köylerdeki kanalizasyon ve içme suyu sorununu da çözeceklerini söyleyen Altınok, “Ankara’ya yazmış ‘az laf çok iş’ diye. İşin aslı, ‘çok laf, yok iş.’ Polatlı’ya ne yaptı 5 yılda? Her ilçede bunu soruyorum. Hakkına hukukuna girmeyeyim diye rakamlara bakalım rakamlarla konuşalım diyorum. Polatlı’da temelini atıp bir tane Allah’ın yarattığı kedi ve köpek için kulübe yok. Bizim derdimiz Polatlı’mızı kalkındırmak, Başkent’imizi dünya başkenti yapmak. 21. yüzyılda kanalizasyonu olmayan köylerimiz var. İçme suyu sorunu yaşayan köylerimiz var. Allah nasip ederse kanalizasyon ve su problemi olan köyümüz kalmayacak. Vatandaşımızın ayağı çamura değmeyecek.” dedi.

“SOĞAN İŞLEME ÜNİTESİ VE TESİSİ KURACAĞIZ”

Tarıma verilecek desteklerin artacağını belirten Altınok, Polatlı’ya soğan işleme ünitesi ve tesisi kuracaklarını söyledi. Altınok, “Tarıma ciddi destek vereceğiz. 500 litre mazot desteği, 2 ton ile 5 tona kadar tohum desteği vereceğiz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği sağlayacağız. Tarım planlaması yapacağız. Polatlı’nın soğanı meşhur. Pekala soğan işletmesi var mı Polatlı’da? 2024 yılında Polatlı’da soğan işleme ünitesi ve tesisi kuracağız. Soğuk hava depomuzu yapıp yine hizmeti açacağız.” diye konuştu.

“POLATLI’DAN HAYMANA’YA KADAR AÇIK HAVA MÜZESİ YAPACAĞIZ”

Altınok Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşandığı Polatlı ve Haymana arasına açık hava müzesi yapacaklarını belirterek şunları söyledi: “Sakarya Meydan Muharebesi Polatlı’da yaşandı. Düşmanı buradaki savaştan sonra yendik, İzmir’den denize döktük. Bazılarının aklına Sakarya Meydan Muharebesi deyince Sakarya ilimiz geliyor. Halbuki düşman Temelli’ye kadar geliyor. Top sesleri Ankara’dan duyuluyor. Atatürk attan düşüyor, kaburga kemikleri kırılıyor. Diyorlar ki ‘Paşam seni doktora götürelim, hastaneye götürelim.’ Atatürk diyor ki, ‘Ben burayı terk edersem kaçtı derler, Sakarya Meydan Muharebesini kaybettiğimiz an ülkemizin merkezi gider ve böylece Yunan Ankara’ya kadar gelir, tüm Milli Mücadele başarımız hüsranla sonuçlanır’ diyor. Yine çıkıyor atın üstüne ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, bu satıh bütün vatandır, ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ diyor. Buradaki savaş varlığımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin varoluşunda önemlidir. İnşallah Polatlı’dan Haymana’ya kadar bir açık hava müzesi yapacağız. Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu buraya gelen ziyaretçilerimize yaşatacağız.”

Altınok Polatlı’da esnaf ziyareti de gerçekleştirerek talepleri dinledi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR