Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberTMO POLATLI’DA GÜNLÜK 5 BİN TON OLAN ALIM KAPASİTESİNİ YÜKSELTECEK

TMO POLATLI’DA GÜNLÜK 5 BİN TON OLAN ALIM KAPASİTESİNİ YÜKSELTECEK

Spread the love

  Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO ) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Polatlı da ofis alımlarını yerinde inceledi, üreticilerle sohbet ederek üreticinin taleplerini dinledi.   Üreticilerin    randevu almakta zorlandıklarını   ifade etmeleri üzerine Genel Müdür Güldal üreticilerimiz müsterih olsun tek bir buğday kalana kadar tüm üreticilerimizin mahsulünü almaya devam edeceğiz” dedi. TMO‘nun Polatlı’ da günlük 5 bin ton alım yaptığını kaydeden  Güldal “Polatlı’ da çok güzel çalışan bir sistemimiz var.6  Noktada  alım yapıyoruz  Günlük alım kapasitesinin yükseltilmesi noktasında talimatlarımızı verdik “dedi. Güldal , Türkiye genelinde  2023 hububat  alımın ise 4 milyon tonun üzerine çıkıldığını belirterek günlük 212 bin ton ürün alındığını söyledi. 

TMO POLATLI DA  GÜNLÜK 5 BİN TON ALIM YAPIYOR

 Spot: TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal  Polatlı da günlük 5 bin ton olan TMO alım kapasitesinin yükseltilmesi talimatını verdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO ) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Polatlı’da  hasat sezonu üreticilerle buluştu. Polatlı da günlük 5 bin ton alım yapan TMO  alım noktalarını dolaşan Güldal, Üreticilerin   endişeye yapılmaları gerektiğine dikkat eker mutlak suretle randevu almaları gerekliliğinin altını çizdi.   Üç Pınar  TMO silolarında alımları yerince inceleyen Güldal üreticilerin taleplerini dinleyerek Polatlı da günlük alım kapasitesinin yükseltileceğini belirtti.

POLATLI DA BEN RANDEVU ALAMIYORUM DİYEN ÜRETİCİMİZ KALMAYACAK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO ) Genel Müdürü Ahmet Güldal yaptığı açıklamada “ Polatlı’dayız, hasat başladığından buyana Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Trakya ve İç Anadolu’nun bazı illerini dolaşarak  çalışmaları yerinde inceliyor üreticilerimizle sohbet ediyoruz, alınması gereken tedbirleri yerinde gözlemleyerek aldırıyoruz. Polatlı’da üreticilerimizle sohbet ettik, görüşlerini aldık. Polatlı da çok güzel çalışan bir sistemimiz var6 noktada alım yapıyoruz bunun 4 noktası TMO’nun oluşturmuş olduğu tesisiler 2 tanesi de  lisanslı depo.  Lisanslı depolarda da alım devam ediyor. Günlük 5 in ton  ürünü Polatlı TMO ofisi depolarına alıyor. Bu miktarın yükseltilmesi noktasında arkadaşlara talimat verdim. Haftanın 7 günü çalışıyoruz, günde 15 saate varan alım saatleri  oluyor. Telaş yapmaya gerek yok  kayıtlı ürünlerin tamamı arz edildiği sürece almaya devam edeceğiz. Bunu da kısa sürede yapmaya gayret edeceğiz. Üreticilerimiz,   Üretici örgütleri, ziraat odalarımızla, birliklerimizle   koordineli olarak  randevu alarak  ile getirmelerini istiyoruz. Randevu sistemimizi genişlettik Polatlı da  yeni bir açık yığın oluşturulması yönünde mutabakata vardık. Bir iki gün süre içinde onunda randevularını açacağız. Polatlı da ben randevu alamıyorum diyen üreticimiz kalmayacak.

 ÜRETİMİZ İHTİYACI KADAR ÜRÜN  SATSIN

Piyasa fiyatlarının yavaş yavaş TMO fiyatlarına yaklaştığını görmekteyiz.  Bu  üreticimiz için sevindirici bir süreç . Üreticimizin  ürünün acele etmeden  dengeli ve ihtiyacı kadar satması halinde  bu piyasanın fiyat yükseltmesinden olumlu etkilenecekler. Aradaki fark 1500-2 bin lira ama şuanda biraz daha aradaki fark azalmış durumda. Kısa bir sürede bu farkın daha da azalacağına hatta kapanacağına inanıyoruz.  Ülkemizde Dünya hububat piyasalarındaki gelişmeler de  bunu gösteriyor.   Hububat, arpa ve buğday değerli bir üründür, değerini bulacaktır ve TMO referans fiyatlarını mutlaka yakalayacaktır.

ÜRETİCİMİZDEN BEKLENTİMİZ RANDEVU SİSTEMİNİ MUTLAKA KULLANMALARIDIR

 Tarım ve Orman Bakanlığınca verilecek olan buğdayda Bin arpada 500 TL destek  tüm üreticilerimize verecek    TMO, borsa, Tüccar  fark etmez bu desteği alacak. TMO VE Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyatlar referans fiyatlar ve iyi fiyatlar. Piyasa biraz onun altında kaldığı için üreticimiz TMO’yu tercih ediyor.  TMO kendisine arz edilen bütün ürünü alma kapasitesini oluşturmuştur.  Bizim üreticimizden beklentimiz randevu sistemini mutlaka kullanmalarıdır.

 TMO 85 yıllık biri kurum bu sene  13 Temmuz 85. Yıldönümü  hasat döneminden dolayı ileri bir tarihte kutlayacağız. TMO tarihinde böyle bir yüklü alım yapmamış Bu sene son yılların  ve tarihin en yüksek rekoltelerinde birini yaşıyoruz.Bu bereketli sezonda TMO’nun tüm gücüyle kapasitesi , potansiyeli ile sahada  çiftçinin yanında  yanın da olmaya da devam edecektir.

10 MİLYON TON ALIM KAPASİTEMİZİ OLUŞTURDUK

  TMO olarak alımlarda   Türkiye genelinde 4 milyon tonun üzerine çıktık. Günde 212 bin ton ürün alımı yapıyoruz.4 milyon tonda oluşturulan randevu var  yetmezse yeni bir randevu sistemi açıp    biz 10 milyon ton alım kapasitemizi oluşturduk .Üreticinin ürünü hiçbir şekilde depo sorunlarından kaynaklı alınmaması söz konusu değil üretimiz rahat olsun” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR