Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberTMO  BAYRAMDA AÇIK OLACAK

TMO  BAYRAMDA AÇIK OLACAK

Spread the love

TMO   HASAT   SEZONUNU AÇTI

TMO 2023 yılı hasat sezonunda   kapılarını açtı.  Toprak mahsulleri ofisi   kurban bayramı boyunca alımlarına devam edecek. TMO Polatlı alım noktaları; Polatlı Şehitlik mahallesi  ,  merkez siloları, Beylikköprü tesisli ekip şefliği , Yağcıoğlu tesisli ekip şefliği , Üçpınar PTB lisanslı depo Polatlı şehitlik mahallesi merkez siloları olarak belirlendi.   TMO da  kurban bayramı haftasında 26 Haziran ile bayramın 3. ve 4. günlerinde (30 Haziran ve 1 Temmuz) randevu sistemi  ile  bayramda da alım gerçekleştirecek.

 Toprak mahsulleri ofisi (TMO) Polatlı merkez depolarında 2023 yılı hububat alımını başlattı. İlk ürün Ara Sarıoba mahallesinden geldi.  TMO dan yapılan bilgilendirmeye göre;

TMO   yılın  ürününü   çiftçi Mert Gürsoy’dan arpa alımı gerçekleştirdi. Analiz neticesi 7,000 TL/ton fiyat belirlenen 21 tonluk ilk ürüne, 500 TL/ton hububat üretim prim desteği ile birlikte, ilk alım 7,500 TL/ton olarak gerçekleşti.

Polatlı şehitlik mahallesi   merkez silolarında gerçekleşen ilk alıma, TMO Ankara başmüdürü Mustafa Öztürk, Tarım İlçe Müdürü Burhanettin Sütçü, Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, TMO Polatlı Müdürü Ahmet Can, tarım ilçe müdürlüğü mühendisleri, ziraat odası tarım danışmanları ve üreticiler katıldı.

RANDEVU SİSTEM İLE ALIMLAR  YAPILACAK

TMO Polatlı alım noktaları :Polatlı Şehitlik mahallesi   merkez siloları, Beylikköprü tesisli ekip şefliği , Yağcıoğlu tesisli ekip şefliği , Üçpınar PTB lisanslı depo Polatlı şehitlik mahallesi merkez silolarında, kurban bayramı haftasındaki 26 haziran ile bayramın 3. ve 4. günlerinde (30 haziran ve 1 temmuz) randevu sistemi açık olup bayramda da alım gerçekleştirilecektir.

Üreticilerimizin dikkat edeceği hususlar; TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için; ÇKS bilgilerini güncellemeleri, randevularını mutlaka almaları ve ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri, anlaşmalı bankalardan alınacak banka kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan elüs işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye ürün ihtisas borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB’e üye olmaları, ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi, gerekmektedir. üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden (www.tmo.gov.tr), TMO Polatlı iş yerlerinden (0312 623 37 83) ve alo ürün hattından [312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir. Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize, Polatlı çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.”ifadelerine yer verildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR