Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaGündemHaberSİGARA ZAMMI ÇÖZÜM DEĞİL

SİGARA ZAMMI ÇÖZÜM DEĞİL

Spread the love

SİGARA VE TÜTÜNDE KAÇAK ORANI YÜZDE 25’E YÜKSELDİ 

Sigaraya gelen zam  oranlarına ilişkin kaçak sigara ve tütün oranlarında artış olduğunu belirten  ANKESOB yönetim kurulu üyesi Polatlı Bakkallar ve bayiler esnaf odası başkanı Davut Yaşar “firmaların 4 Nisan’da açıkladığı zamlı sigara fiyatları ile en pahalı sigara geçtiğimiz yıl 36 lira iken şu anda 69 lira olan ve son 2 TL’lik indirimle bir miktar düşüş olan sigaraya son  1 yıl içerisinde yüzde 95 zam geldi. “dedi 

ANKESOB yönetim kurulu üyesi Polatlı Bakkallar ve bayiler esnaf odası başkanı Davut Yaşar  sigaraya yapılan son zamlarla kaçak sigara ve tütün oranlarının yüzde 25 artış gösterdiğini belirtti.Yaşar yaptığı açıklamada”

Durumun böyle olması vatandaşın alım gücünü düşürdüğü için kaçak sigaraya ve tütüne yönelimi arttırıyor. Sigara ve tütünde kaçak oranı yüzde 25’e kadar yükseldi. Bu da vergi kaybını arttırdı.

SİGARA FİYATLARI ARTTIKÇA ESNAFIN KAR MARJI DÜŞÜYOR

Dolayısıyla devleti çok büyük bir vergi kaybına uğratıyor. Sigara zamları en çok esnafa zarar veriyor. Çünkü sigara fiyatları arttıkça firmalar kar marjlarını düşürüyor. Bununla birlikte kar marjları kredi kartı komisyon oranları bile karşılamıyor. Çünkü esnaf kredi kartı ile sigara alırsa yüzde 1 komisyon ödüyor. Öte yandan esnafımız para kazanmadan cirosu artıyor ve birinci sınıf tacir statüsüne çıkıp vergi dilimi değişiyor. Sigara zammı asla çözüm değil. Hem devletin hazinesinde kayıp olmaması hem de sigara kullanan vatandaşların alım gücünün düşmesiyle kaçağa yönelimin azaltılması için acilen zamlar durdurulmalı.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR