Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLININ TARİHİNİ KEŞFE ÇIKIYORLAR

POLATLININ TARİHİNİ KEŞFE ÇIKIYORLAR

Spread the love

 POLATLININ TARİHİNE YOĞUN İLGİ

SPOT: POTA HAVALARIN ISINMASIYLA ZİYARETÇİ AKININA UĞRAYAN TARİHİ ALANLARDA POLATLI’NIN TARİHSEL ÖNEMİNİ ANLATMAYA DEVAM EDİYOR

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) havaların ısınmasıyla birlikte Polatlı’ya ve tarihi alanlara yoğun ilgi gösteren ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Günlük yapılan programlar eşliğinde POTA’dan randevu alarak şehre gelen ziyaretçi grupları Polatlı Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen otobüsler ve alanında uzman rehberlerin eşliğinde Antik Gordion Kenti ve Sakarya Meydan Muharebesi tarihi alanlarını yakından tanıma imkanı buluyor.

Polatlı’nın tarihi alanlarına ziyaretçi yoğunluğu  havaların ısınması ile başladı. Yaklaşan yaz ayları öncesi gezi ve mihmandar taleplerinde yoğun artışın yaşandığı Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi; hafta boyunca tarihi alanlara binlerce ziyaretçinin katılımlarıyla Polatlı’nın tarihsel önemini anlatan geziler düzenliyor. Bu kapsamda dün itibariyle Polatlı’ya gelen Ankara Sanayi Odası Teknik Koleji öğretmenleri ve öğrencileri POTA Özel Müzesi’nden başlayarak alanında uzman rehberler eşliğinde tarihi alanları ziyaret etti. POTA Özel Müzesi, Gordion Antik Kenti ve Sakarya Meydan Muharebesi tarihi alanları ziyaret eden 300 kişilik öğrenci grubuna anlamlı gezi boyunca Polatlı’nın tarihsel önemi ve sahip olduğu iki büyük tarihi miras hususunda bilgiler verilerek, anlatımlar yapıldı. 
-HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR