Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI  SOKAKLARINDA  BİSİKLET VE SCOOTER  KULLANIM TALEBİ

POLATLI  SOKAKLARINDA  BİSİKLET VE SCOOTER  KULLANIM TALEBİ

Spread the love

POLATLI DA BİSİKLET YOLU AĞI GENİŞLETİLECEK

   Polatlı da   küresel ısınma ve iklim değişikliğine hazırlık  kapsamında ilçede bir dizi çalışmalar yapılması Polatlı  Belediye meclisinde oy birliği ile kararlaştırıldı. Çevre, sağlık ve çeşitli işler komisyonuna havale olunan “Küresel Isınma Tehlikesine Karşı Halkı Bilgilendirme” ile ilgili müşterek önergede vatandaşları bilgilendirmek üzere yapılacak çalışmalar kapsamında  küresel ısınma iklim değişliğine hazırlıklı olmak amacı ile  konut ve işyerlerinde  ısınma amacı ile fosil yakıt kullanımının  azaltılması mevcut ağaçların korunması yeni ağaçlandırma çalışması yapılması ilçede bisiklet ve scoter kullanımın yaygınlaştırılması ve bisiklet yolu alanının  genişletilmesi kararı alındı.

Polatlı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında toplanan  meclis Plan ve Bütçe, İmar    ile sağlık ve çeşitli işler komisyonda bulunan maddelerden  bazılarını meclisten geçirerek karara bağladı.

Plan Ve Bütçe Komisyonuna Havale Olunan; “Ücret Belirlenmesi” ile ilgili konunun müzakeresinde Belediye başkan yardımcılarına ödenecek aylık  ödenek miktarı meclis başkan ve üyelerine meclis komisyon ve toplantılarına katıldıkları   her gün için , yine zabıta personelin aylık mesai ücretlerinin ödenmesine yönelik  için yapılan komisyon toplantısında  huzur ödeneği ödenmesine,  zabıta personeline mesai ücretlerinin en üst limitinden ödenmesine   mecliste oy birliği ile karar verildi.

“İmar Yakıt Nakliyat ve Ticaret Limited Şirketi Bünyesinde Faaliyet Gösteren İşletmelerin Ücretlerin Belirlenmesi”, “Sosyal Yardım ve Hizmet Yönetmeliği” “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün Çalışma Usül ve Esaslarına Dair Yönetmelik ” ile ilgili konunun müzakeresi,“Destek Hizmetleri Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği”

 YANMAZ’DAN KARTALTEPE KONUŞ SATIŞLARINA RET

 “Kartaltepe Konutları Taşınmaz (A Blok 1+1Mesken) Satışı” CHP Belediye meclis üyesi Yüksel Yanmaz’ın muhalif oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 “Bütçe Ödenek Aktarması” ile ilgili konuların komisyon raporları mecliste oy birliği ile kabul edildi.  “Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı Yapılması” ile ilgili müşterek önergenin  komisyon çalışması devam ediyor.

OVACIK’TAN RET

 İmar ve bayındırlık komisyonuna havale olunan; “Tarım ve Hayvancılık Amaçlı Yapılar Hk.” ile ilgili konu  CHP belediye meclis üyesi Selami Ovacık’ın ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

VATANDAŞ İTİRAZINI GERİ ÇEKTİ

 “Ankara İli Polatlı İlçesi Yenimahalle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Beşinci Askı İlanı(itirazı)” vatandaşın itirazını geri çekmesi sebebiyle konu meclisten düşürüldü.

 ,Ankara/Polatlı İlçesi Zafer Mahallesi 1400 Ada 1 Parsel ve 53 Ada 223 Parselleri Kapsayan Eğitim Alanlarına Ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” ile ilgili konu oy birliği ile mecliste kabul edildi.

“Ankara/Polatlı İlçesi M.Akif Mah.1572 Ada 14,15,16,17,18,19,20,21,22 ve 25 Parselleri kapsayan alanda Kentsel Sosyal Altyapı Alanlarının Yeniden Düzenlenmesi Amaçlı 1/1000 UİPD ve 1/5000 NİPD.” ile ilgili konu komisyon çalışması devam ediyor.

POLATLI DA BİSİKLET VE SCOTER KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILACAK

Çevre, sağlık ve çeşitli işler komisyonuna havale olunan; “Küresel Isınma Tehlikesine Karşı Halkı Bilgilendirme” ile ilgili müşterek önergede vatandaşları bilgilendirmek üzere yapılacak çalışmalar kapsamında  küresel ısınma iklim değişliğine hazırlıklı olmak amacı ile  konut ve işyerlerinde  ısınma amacı ile fosil yakıt kullanımının  azaltılması mevcut ağaçların korunması yeni ağaçlandırma çalışması yapılması ilçede bisiklet ve scoter kullanımın yaygınlaştırılması ve bisiklet yolu alanının  genişletilmesi kararı alındı.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN MADDELER

 “Parklara Akrobasi Alanları Yapılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi,

KIRSAL KALKINMA VE TARIM KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; 

 “İlçemizin Son 3 Yıllık Tarım Potansiyelinin Araştırılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi,

EĞİTİM, KÜLTÜR VE ENGELLİLER KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; 

 “Gençlerin Sosyal Hayata Katılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi, 

KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONUNA HAVALE OLUNAN; 

 “Kadına Şiddetin Aile ve Çocuklar Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi, 

“Medyada Aile ve Çocuk Dostu Yayınların Desteklenmesi ve Toplumsal Değerlerimize Zarar Veren İçeriklere Karşı Çalışma Yapılması” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi, 

 “Kadınların Siyasete Katılımı” ile ilgili müşterek önergenin müzakeresi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR