Cuma, Temmuz 26, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI PAZARCISINA  BASİT USUL MÜJDESİ

POLATLI PAZARCISINA  BASİT USUL MÜJDESİ

Spread the love

POLATLI DA PAZARCILAR MÜJDEYİ SEVİNÇLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’dan pazarcı esnafına büyük müjde! 80 bin esnaf basit usulle vergilendirilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan  80 bin pazarcı esnafına müjde geldi. Erdoğan , Hazine ve Maliye Bakanlığınca 13 büyükşehirde yürütülen mevzuat çalışmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de bulunan yaklaşık 80 bin pazarcı esnafına dahil olan Polatlı  pazarcı esnafın yıllık satım hadleri çerçevesinde vergilendirilmesi basit usule tabi tutulacak!  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazarcı esnafına yönelik açıkladığı müjde Polatlı pazarcı esnafı tarafından sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen mevzuat çalışmalarıyla 13 büyükşehirde faaliyet gösteren 30 bin pazarcı esnafının daha basit usulde vergilendirilebilmesinin yolunun açılacağını duyurdu. Türkiye’de faaliyet gösteren  yaklaşık 80 bin pazarcı esnafının tamamı, belirlenen yıllık satım hadleri çerçevesinde basit usule tabi olacak ve kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “pazarcı esnafın yıllık satım hadleri çerçevesinde vergilendirilmesi basit usule tabi tutulacak” açıklaması Polatlı da  faaliyet gösteren pazarcı esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı.

13 BÜYÜKŞEHİRDEKİ PAZARCI ESNAFIN KAZANÇLARINI DA BU İSTİSNA UYGULAMASINA DAHİL EDECEK

Erdoğan, yaptığı konuşmada, esnafa sağladıkları vergi desteklerini anlatmıştı. Daha önce berber, terzi, bakkal, manav, kasap, taksici, dolmuşçu, servisçi gibi esnaftan gelir vergisi almayarak dünyada eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptıklarını belirten Erdoğan, hali hazırda 837 bin esnafın hem gelir vergisi muafiyetinden yararlandığını hem de KDV ödemediğini söyledi. Erdoğan, bu yıl basit usule tabi olma hadlerini yeniden düzenlediklerini, böylece mevcut hadleri aştığı için gerçek usulde vergilendirmeye geçmesi gereken esnafın basit usulden yararlanmaya devam etmelerini sağladıklarını vurguladı.  Erdoğan, ayrıca basit usul dışında kalan 13 büyükşehirdeki pazarcı esnafın kazançlarını da bu istisna uygulamasına dahil edeceklerini söyledi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR