Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI MÜRSEL BAŞKANA  SAHİP ÇIKTI

POLATLI MÜRSEL BAŞKANA  SAHİP ÇIKTI

Spread the love

YILDIZKAYA “YÜZ YILLIK TARİHİMİZDE GÖRMEDİĞİNİZ HİZMETLERİ  BEŞ YILDA YAPACAĞIZ”

  Polatlı Belediye Başkanı, CHP Polatlı Belediye başkan adayı Mürsel Yıldızkaya,  CHP  Seçim koordinasyon merkezinin açılışında Cumhuriyet meydanını dolduran kalabalığa seslendi . Yıldızkaya “İlk günkü heyecanımızla Polatlı’mız için daha fazla çalışacak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kapımızı ve gönlümüzü açmaya devam edeceğiz. Mansur Bey’le el ele verdiğimizde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devasa gücünü, büyük imkanlarını Polatlı’ya yansıtacağız. Yüz yıllık tarihimizde görmediğiniz hizmetleri  Allah nasip ederse beş yılda yapacağız” dedi.

 İki dönemdir Polatlı da belediye başkanlığı görevini tüten ve  bu dönemde CHP Polatlı belediye başkan adayı olan Mürsel Yıldızkaya,  Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş ile birlikte  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devasa gücünü, büyük imkanlarını Polatlı’ya yansıtacağız.”dedi.  Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Yıldızkaya’nın sözleri sık sık Başkan Mürsel sloganları ile kesilerek vatandaş destek verdi. Yıldızkaya “İki dönemdir sizlerde şahitsiniz ki adaletten ve hakkaniyetten asla şaşmadan kapımı da gönlümü de size sonuna kadar açtım. Siyasi görüşü, etnik kökeni, yaşam tarzı ne olursa olsun her bir hemşehrimi muhabbetle kucakladım. İyi günde kötü günde hep sizlerin yanında olmaya çalıştım. Hizmetlerimizi tıpkı Sayın Mansur Yavaş’ın hizmet anlayışı gibi nereden ne kadar oy aldığımızı asla sorgulamadan yaptım. Seçim dönemlerinde vermiş olduğumuz sözleri tek tek yerine getirdik. Başta hanımefendilere, genç kardeşlerimize, çocuklarımıza, büyüklerimize sosyal hayata, işsizliğe dair pek çok projeyi sizinle buluşturduk. Bizden önce Polatlı’mızda gençlik merkezi yoktu. Onu biz yaptık. Şu anda çok prestijli bir proje ve genç kardeşlerimiz dolup taşırıyor orayı. Nasip olursa bir tane daha yapacağız. Bizden önce hanımefendilere çarşı pazarda rahatça nefes alabileceği, baş başa oturabileceği bir hanımlar konağı yoktu. Onu da biz yaptık. Aşağıda görüyorsunuz dolup taşıyor bahçesi içerisi. Belediyemizde kreş diye bir şey yoktu. 2 tane yaptık. İnşallah önümüzdeki dönem nasip olursa 2 tane daha yapacağız.”

BOZKIRIN ORTASINDA AQUA PARKINI YAPTIK

Geçmişte Polatlı gibi bir şehirde maalesef mesire alanı yoktu. İnsanlar köylere gidiyordu ağaç gölgesi arıyorlardı, Temelliye gidiyorlardı. Üç tane piknik alanı yaptık. Havaların iyi olduğu günlerde dolup taşıyor. Yine daha önce Gazi Üniversitesi olan şimdi adı Hacı Bayram Veli Üniversitesi olan üniversitemize Polatlı’nın en büyük fakültesini 12 bin metre kare alanlık binayı yaptık ve teslim ettik. Çocuklarımızı bilimin gizemli dünyasıyla buluşturmak için Ankara’nın en büyük bilim merkezi ve gökevini inşa ettik. Çevre ilçeler başta olmak üzere halen dolup taşmaya devam ediyor. Atıl durumdaki Toprak Mahsulleri Ofisimizi restore ederek orayı Kent Konseyi binası haline getirdik. Şehitlik mahallesinde büyüklerimiz için çok konforlu bir sosyal tesis inşa ettik. Bozkırın ortasında orta Anadolu’nun en büyük, en konforlu, en nezih aqua parkını yaptık. Gençler orayı yazın doldurup taşırdılar. Aqua parkımız çevre illerden de çok sayıda misafiri ağırlamaya devam ediyor. Prestijli parklar yaptık, güvenli parklar yaptık. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları inşa ettik. Bugün Polatlı’da bir genç kızımız, genç kardeşimiz gecenin saat 12’sinde rahatça yürüyebileceği güvenli bir yürüyüş yoluna sahip. Bunu başardık. Şentepe ve Fatih mahallelerimize birer tane semt pazarı yaptık. Hem sizin için hem de pazarcı kardeşlerimiz için. Fatih Mahallesindeki Pazar yerinin gün konusunda kara vereceğiz.“inşallah onu da birkaç hafta içerisinde hizmete sunmuş olacağız.”

“BİZDEN ÖNCE POLATKI DA HAYVAN PAZARI VARMIYDI? “

 “Bizden önce tarım ve hayvancılık şehir olan Polatlı’da bir hayvan pazarı var mıydı? Yoktu. Yaptık bugün çok iyi kullanılıyor. Çok hareketli ve bereketli bir hayvan pazarımız var. Malumunuz belediye hizmet binamız çok eskiydi. Bütün birimlerimiz aynı yerde değildi. Başka başka binalarda hizmet veriyorduk. Birlikteliği sağlayamıyorduk. Asansörümüz bile yoktu. Bir araçlık otoparkı vardı. Dedik ki bu böyle olmaz bu şehre güzel bu şehrin insanlarına kaliteli hizmeti verecek bir belediye hizmet binası lazım dedik hepinizde görüyorsunuz tüm Türkiye’de görüyor. Eskişehir yolu üzerine çok prestijli, konforlu biz hizmet binasını yaptık hizmete açtık. Hayırlı uğurlu olsun Polatlı’mıza. İnşallah yüzlerce yıl size hizmet etmeye devam edecek. Pek çok mahallemizi konaklarla, muhtarlıklarla buluşturduk. Belediyemizin araç parkına iş makinelerini yüzde seksen oranında yenilettik. Sanata, sanatçıya, spora, sporcuya çok büyük destek verdik. Verdiğimiz desteklerin karşılığını görüyoruz. Bugün bütün kulüplerimiz hepsi başarıdan başarıya koşmaya çalışıyor. Çocuklarımızı spora yönlendiriyoruz. Bunun için yine önümüzdeki dönem Mansur abi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Polatlı’ya bir tane daha kapalı spor salonu inşa edeceğiz. Bir ihtiyaç bunu görüyor ve biliyoruz.”dedi.

“13 BİNDEN FAZLA POLATLILI GENÇ KARDEŞİMİZE İŞ BULMASINDA KATKI SAĞLADIK”

 İşsizlik sorununa değinene Yıldızkaya “İşsizlik Türkiye’nin genel sorunu biliyor herkes. Herkese iş verme imkanımız yok. Keşke olsaydı. Bunun için 2014’te göreve gelir gelmez bir istihdam merkezi kurdum. Burada 4-5 arkadaşımızın tek bir görevi var. Polatlı’nın çocuklarına iş imkanı aramak, bulmak. Açtığımız destek kurslarıyla bugüne kadar 13 binden fazla Polatlılı genç kardeşimize, hanımefendiye iş bulmasında katkı sağladık, vesile olduk.”ifadelerine yer verdi.

ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEDEN DEVLETİN HELAL YARDIMLARINI, BELEDİYEMİZİN HELAL YARDIMLARINI HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞTURDUK

  Polatlı da  eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çeken Başkan Yıldızkaya “Destek eğitim merkezimle fakir fukaranın çocuklarına kaliteli eğitim vererek eğitimde fırsat eşitliği yarattık. Sosyal yardımlarımızı islami ve insani hale getirdik. Kucaklarımızda koli koli paket dağıtmak yerine onlara harcama kartları verdik. Alan el veren eli görmeden devletin helal yardımlarını, belediyemizin helal yardımlarını hemşehrilerimizle buluşturduk. Şehit ve gazi ailelerimizi, onların kıymetli yakınlarını hep baş tacı yaptık.”dedi.

“BİZ BUNLARI SADECE POLATLI’NIN İMKANLARIYLA YAPTIK. KİMSENİN BİR KURUŞ KATKISINI ALMADIK”

UNESCO Dünya Mirası Gordion’u tüm Dünyaya tanıttıklarının altını çizen Yıldızkaya “Gordion Antik Kenti’ni dünyaya tanıttık. 18 Eylül’de Gordion bizim yaptığımız çalışmalar Kültür Bakanlığımız ve Dış İşleri Bakanlığımızın da destekleriyle UNESCO Dünya Mirası asıl listesine girdi. İnşallah önümüzdeki dönem Mansur Bey’inde turizmdeki tecrübesiyle Polatlı’da tarih turizmi konusunda yeni bir faza geçiyoruz. Artık tanıtmakla ilgili bir sorunumuz yok. Bundan sonra yapacağımız iş Polatlıların, sizlerin, hanımefendilerin bu tarih turizminden ne kazandığıyla ilgilidir. İnşallah bunu da beraber başaracağız. Burada sayamayacağın onlarca, yüzlerce proje, sosyal proje mevcut. Polatlı’nın her köşesinde hizmetimiz var, izimiz var. Peki biz bunlar nasıl yaptık? Biz bunları sadece Polatlı’nın imkanlarıyla yaptık. Kimsenin bir kuruş katkısını almadık. Bu şehrin kaynaklarını doğru kullandık. Yeni kaynaklar ürettik. İyi bir planlama, iyi bir bütçeyle de bu adını saydığım bütün projeleri hayata geçirdik.”

“YÜZ YILLIK TARİHİMİZDE GÖRMEDİĞİNİZ HİZMETLERİ  ALLAH NASİP EDERSE BEŞ YILDA YAPACAĞIZ”

 “Bu dönem gelişen şartlar ve Mansur abinin davetiyle hizmetlerimize büyük Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etme kararı almış bulunuyorum. Şahsıma arkadaşlarıma şehitler diyarı Polatlı’ya hizmet etme fırsatı veren büyük Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum . Allah nasip ederse sizlerde teveccüh gösterirseniz bundan sonraki süreci Sayın Mansur Yavaş’ın insan odaklı, adil ve siyaset üstü anlayışıyla taçlandırmak istiyoruz. İlk günkü heyecanımızla Polatlı’mız için daha fazla çalışacak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kapımızı ve gönlümüzü açmaya devam edeceğiz. Mansur Bey’le el ele verdiğimizde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devasa gücünü, büyük imkanlarını Polatlı’ya yansıtacağız. Yüz yıllık tarihimizde görmediğiniz hizmetleri  Allah nasip ederse beş yılda yapacağız.Yeni dönem için projelerimizi önümüzdeki günlerde bir lansmanla sizlerle paylaşacağız.” Dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR