Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI İZCİ LİDERLERİ KAMPTA

POLATLI İZCİ LİDERLERİ KAMPTA

Spread the love

İZCİ LİDERLERİ ARAMA KURTARMA TATBİKATI YAPTILAR

 Polatlı izci liderleri   bir hafta boyunca  kampa girerek 2300 metre yüksekliğindeki  Kartalkaya ve Başalan yaylasında  eğitim aldılar. Polatlı Asilder ve Aktif Gençlik spor ve izcilik kulübü izci liderleri yaklaşık 120  lisanslı Polatlı izcilerine daha fazla konularda bilgi aktarmak ve yaşayarak öğretmek olan izcilik felsefesini daha fazla izciye aktarma ve öğretme hedefindeler.

 3-30 Temmuz tarihlerinde  Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlediği yaz kampçılığı kursuna Polatlılı izci  liderleri de katıldı.6 gece 7 gün süren kamp faaliyetinde izci liderleri izcilere yaz kamplarında nasıl eğitim vereceklerine dair eğitim, seminer ve tatbikatlarda bulundular. Zekai Doğrusöz,Adem Hasdemir,Oktay Çil  ,Mustafa Kanca ,Amer Ghabbour,Ali Kaddur,Osman Nurı Erdem’den oluşan izci liderleri   7gün boyunca ,2300 metre yükseklikte Kartalkaya ve Başalan yaylasında Hike faaliyetinde -2 derece  soğukta yağmurlu ve sisli havada çadırsız  asgari malzemelerle nasıl hayatı idame ettireceklerine dair eğitim  alarak uyguladılar.  İlk yardım ve arama kurtarma eğitimi , acil orman yangını ve yaralı tahliyesi  en hızlı ve emniyetli şekilde nasıl yapılır?  Konuların da  uygulamalı eğitim yapıldı.

Polatlı Asilder ve Aktif Gençlik spor ve izcilik kulübü izci liderleri yaklaşık 120  lisanslı Polatlı izcilerine kamptaki eğitimleri  Polatlı da uygulamalı olarak anlatacaklar.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR