Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI ÇARŞI CAMİ İBADETE AÇILDI

POLATLI ÇARŞI CAMİ İBADETE AÇILDI

Spread the love

 Polatlı Çarşı cami Ramazan ayı ile birlikte ibadete açıldı. İki ay önce Çarşı camiinde başlatılan   yenileme çalışmalarında sona gelindi.  Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinden dolayı caminin yenileme çalışmalarında  malzeme tedariği  hususunda gecikme meydana geldi.  Çarşı Cami Vakfı Mütevelli heyeti başkanı Aziz Arıkan  Çarşı Caminde  yenileme çalışmalarında sona gelindiğini  belirterek  Ramazan ayı dolayısı ile Caminin  ibadete açıldığını söyledi. Arıkan    teravih namazı mukabele ve vakit namazlarının  camide kılındığını belirtti.

ÇARŞI CAMİ RAMAZAN AYINDA YENİDEN İBADETE AÇILDI

Polatlı Çarşı  Camiinde  dış  cephe iyileştirme, iç cephe komple yenileme,  duvar sıvaları kaldırma yeni hat çalışmaları  avize yenilemeleri  çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

 Polatlı da yılların camii olarak bilinen ilçe merkezindeki  Çarşı Cami ismi ile ilçenin simgesi haline gelen  Çarşı Caminde  komple yenilik yapıldı.  Polatlı Çarşı Cami vakfı,  Polatlı halkı  ve Ankara Büyükşehir belediyesinin desteği ile  yenilenen  Polatlı Çarşı camiinde dış  cephe iyileştirme, iç cephe komple yenileme,  duvar sıvaları kaldırma yeni hat çalışmaları  avize yenilemeleri  yapıldı.

 Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan  çalışmada deprem dolayısı ile bazı gecikmeler yaşandı.

 Caminin ahşap işleri ve halıları henüz tamamlanmadı.  Caminin ahşap işini yapan  firmanın Kahramanmaraş’ta  halı işini yapan firmanın ise Gaziantep’te  olması ve yaşanan deprem felaketi ile ahşap ve halı tedarikçilerinde  zaman gecikmesi yaşandı.

 ARIKAN  : ÇARŞI CAMİMİZ RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇIKTIR

 Çarşı Caminin ramazan ayına yetiştirilmesi ve ibadete açılması hususunda Polatlı kamuoyuna bilgilendiren Polatlı Çarşı Cami Vakfı başkanı Aziz Arıkan Çarşı Caminin ramazan ayında ibadete açık olduğunu duyurdu.

 Arıkan “ Camimizin tadilat çalışmalarında ahşap işlerimizi Kahramanmaraş’ta  bir firmamıza düşük teklifle vermiştik. Halılarda ise Gaziantep’teki bir firmaya verdik.  Beklemediğimiz bir deprem felaketi yaşadı. Bu depremde Kahramanmaraş’ta ahşap işlerimizi yapacak olan firmanın fabrikası göçük altında kaldı ve  firma yetkililerin can kayıpları yaşandı. Gaziantep deki halılarımızı yapacak olan firmanın da depoları yıkıldı.   Deprem sonrası doğal olarak üretime geçemediler.  Kahramanmaraş’taki işi başka ilden bir firmaya verdik, halılarımızda yeni dokunmaya başlandı.

1200 metre kare halı döşenecek.   Biz bu işe başlarken Ramazan ayında ilk teravihe camimizi açacağız demiştik bu niyetle başladık. Yine de  halımız  ve ahşap işlerimiz  gelmese de sözümüzü tuttuk ve camimizi Ramazan ayında ibadete açtık. Şuanda  geçici olarak  diğer camilerden  aldığımız  halılarımızı camimize  serdik   camimizi vatandaşımız için ibadete açtık.

DİNİ VECİBELER DE AKSAYAN DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

  Mukabelelerimiz devam ediyor, dini vecibeler noktasında aksayan bir durum yok, ibadetler devam ederken  bir taraftan da Cami içerisinde ki mahvel  kattaki küçük kubbelerin boya ve nakış işleri devam ediyor. Ahşap işlerimizi de Ankara bir firmaya verdik onlarda üretime başladı. Ramazan Bayramında ahşap ve halılarımızda tamamlanmış olacak.  Vatandaşlarımız  Çarşı camiinde ibadetlerini yerine getirebilir. Camimiz ibadete açık” dedi.

 Arıkan  Polatlı da hayırsever vatandaşlara seslenerek  destek beklediklerini belirtti.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR