Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ MARKETLERDE VE ALIŞVERİŞ NOKTALARINDA SIKI DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

POLATLI BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ MARKETLERDE VE ALIŞVERİŞ NOKTALARINDA SIKI DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Spread the love

Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Polatlı’da faaliyet gösteren tüm zincir marketlerde ve alışveriş noktalarında düzenli olarak gerçekleştirdiği sıkı denetimlerine hızla devam ediyor. Halkın güvenle alışveriş yapabilmesi amacıyla şehrin dört bir yanında bulunan market, pazar yeri ve diğer işyerlerinde fahiş fiyat, hileli ürün satışı ve haksız kazancın önüne geçebilmek için gerçekleştirilen denetimlerde fiyat tarifeleri ve yazar kasa fiyatları karşılaştırmalı olarak inceleniyor. 

Fiyat etiketi uyuşmazlıklarının yanı sıra kasap, manav, içecek, fırın ve kuru gıda satışı yapılan müesseselerde de gramaj kontrolü gerçekleştiriliyor. Periyodik olarak gerçekleştirilen haftalık denetimlerde kurallara uymayan işletmelere idari para cezası kesiliyor. Düzenli gramaj kontrolleri yapılan fırınlar, pastaneler ve tüm unlu mamul üretim noktalarının ise imalathanelerinin hijyen kurallarına uygunluğu denetleniyor.

Zabıta Müdürlüğü’nde konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’nın talimatları doğrultusunda düzenli periyodlarla gerçekleştirdiğimiz denetimlerimize yaz başından bu yana hız kazandırdık. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenle alışveriş yapabilmeleri amacıyla sahada bulunan ekiplerimizi arttırarak denetimlerimizi sıklaştırdık. Bu kapsamda tüm alışveriş noktalarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnaflarımıza fahiş fiyat ve hijyen konuların gerekli uyarılarda bulunuyor, fiyat tariflerinde yanlışlık tespit ettiğimiz ve halk sağlığına uygun bulmadığımız market ve işletmelere cezai işlem uyguluyoruz. Denetimlerimiz aynı sıklıkta devam edecek. Tüm hemşehrilerimize ve esnaflarımıza bereketli alışverişler diliyoruz.” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR