Salı, Nisan 16, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI BELEDİYESİ TÜRK MUTFAĞI GASTRONOMİ ETKİNLİĞİNDE STANT AÇTI

POLATLI BELEDİYESİ TÜRK MUTFAĞI GASTRONOMİ ETKİNLİĞİNDE STANT AÇTI

Spread the love

POLATLI BELEDİYESİ HAZIRLADIĞI YÖRESEL ÜRÜNLERLE MİLLET BAHÇESİ GASTRONOMİ ETKİNLİKLERİNDE BEĞENİ TOPLADI

Spot: “Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Kavun Suyu, Frig Kurabiyesi Ve Soğan Dolması Ankaralılarla Buluştu”

 Polatlı Belediyesi Türk Mutfağı Haftası Gastronomi Etkinlikleri ’ne katıldı.  Polatlı Belediyesi  Türk Mutfağı Haftası Gastronomi Etkinliklerinde stant açtı. Stantta  Polatlı’nın el emeği yöresel ürünleri  görücüye çıktı .24 Mayıs tarihi itibari ile açılan  stant  27 Mayıs tarihine kadar  başkentlilerin beğenisine açık olacak.. Polatlı Belediyesinin standının ilk ziyaretçisi  Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu ,ve  Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya oldu. 

Polatlı Belediyesi , Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24 – 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası Gastronomi Etkinlikleri kapsamında Ankara Millet Bahçesi’nde kurduğu tanıtım çadırı ve stantlarda Polatlı’nın el emeği yöresel ürünlerini ve tarihsel sembollerini tanıttı. Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan Soğan Çorbası, Soğanlı Ekmek, Soğan Dolması, Frig Kurabiyesi, Kavun Dondurması, Kavun Suyu gibi Polatlı’ya özgü yöresel ürünler Başkent Ankara’da vatandaşlar tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı. Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’ne (POTA) ait çalışmaların bulunduğu kısımda ise Polatlı Belediyesi Altın Elleri Üretim Atölyesi tarafından hazırlanan tarihsel simge ve sembollerle süslü yeni el işi ürünler sergilendi.

BAŞKAN YILDIZKAYA MİLLET BAHÇESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Polatlı Belediyesi standında canlı olarak yapılan yemek hazırlıkları ve sunumların yanı sıra Polatlılı kadınların açtığı gözlemeler, içliler ve höşmerim standı ziyaret eden misafirlere ikram edildi. Polatlı Belediyesi’nin hazırladığı kavun suyu ve kavun dondurmasının tadına bakan Ankara Valisi Vasip Şahin’in yanı sıra Polatlı Belediyesi standı Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Ankara İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu başta olmak üzere yüzlerce protokol üyesi, binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Millet Bahçesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette el emeği yöresel ürünlerle Polatlı’yı tanıtan kadınlara kolaylıklar dileyen Başkan Yıldızkaya; POTA tarafından hazırlanan Sakarya Meydan Muharebesi ve Gordion Antik Kenti’ni simgeleyen el işi ürünleri inceledi. Türk Mutfağı Haftası Gastronomi Etkinlikleri 27 Mayıs’a kadar Millet Bahçesi’nde misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

YILDIZKAYA :TÜM VATANDAŞLARIMIZI POLATLI’MIZIN EN GÜZEL YÖRESEL LEZZETLERİNİ TATMAK İÇİN STANDIMIZA DAVET EDİYORUM

Türk Mutfağı Haftası Gastronomi Etkinlikleri kapsamında   Polatlı Belediyesi Tanıtım Standını ziyaret eden Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “ Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24 – 27 Mayıs tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası Gastronomi Etkinlikleri kapsamında kurduğumuz Polatlı Belediyesi Tanıtım Standında el emeği yöresel ürünlerimizle şehrimizi temsil eden kıymetli hanımefendileri ve hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Tüm vatandaşlarımızı Polatlı’mızın en güzel yöresel lezzetlerini tatmak için standımıza davet ediyorum”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR