Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI BELEDİYESİ TARİHİNDE BİR İLK...

POLATLI BELEDİYESİ TARİHİNDE BİR İLK…

Spread the love

AB HEYETİ  POLATLI BELEDİYESİ İLE   PROJE YAPIYOR

 Polatlı Belediyesi Avrupa Birliği ile birlikte  Küresel ısınmanın iklim  üzerindeki yıkıcı etkilerini ortaya koyacak bir projeye imza attı. Polatlı da   AB heyeti tarafından  belli noktalara karbon hava  emisyonu istasyonları kurulacak.  Projeyi Polatlı Belediyesi adına Belediye başkan Yardımcısı Sinan Güven yürütecek. Proje  18 aylık bir süreç   , 400 bin Euro  değerindeki proje  yüzde 90 oranında    360 bin Euro’su hibe şeklinde olacak.

Polatlı Belediyesi   İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planının Geliştirilmesi’’projesi kapsamında  Avrupa Birliği (AB) iklim değişikliğine uyum hibe programı kapsamında Polatlı Belediyesi ve Proje ortağı (Eş başvuran) Tohum Eğitim Kültür Ve Doğa Derneği ile Polatlı İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planının Geliştirilmesi’’ başlıklı projeyi  yürütecek. İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planının Geliştirilmesi’’projesinin kararını meclis oy birliği ile alarak   projeye ortak oldu.  ‘Avrupa Birliği (AB) iklim değişikliğine uyum’ projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek  ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenecek.

18 AYLIK PROJE  400 BİN EURO  DEĞERİNDE

‘Avrupa Birliği (AB) iklim değişikliğine uyum’ projesine ilişkin meclise bilgi veren Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya “2020 yılında başvurmuştuk 2,5 yıllık süreçte AB heyeti belediyemizi araştırarak projeyi  gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine dair araştırma yaparak  ilk etap projeyi hayata geçirme kararı verdiler. Bu proje bizim ölçeğimizdeki belediyelerin hiçbirinin yapmadığı bir bu proje  genelde büyükşehir belediyeleri tarafından yapılıyor.  İlk defa bu ölçekte bir belediye ile hayata geçiriliyor.  

BAŞKA PROJELERE DE ÖNCÜLÜK EDECEK

Proje  18 aylık bir süreç 400 bin Euro  değerinde bir proje yüzde 90oranında    360 bin Euro’su hibe şeklinde olacak.  İnsan kaynaklı faaliyetlerin neden olduğu  küresel ısınmanın iklim üzerine yıkıcı araştırmaları ile ilgili gençlerle çiftçilerle  eğitimler yapılması  çevre ve enerji üretimine dair pek çok projenin hayata geçirilmesinin ilk adımı olacak. Bu proje Maliye bakanlığı denetiminde yürütülecek   Türkiye’den de bizim belediyemizin olması  bizim açımızdan sevindirici. Bu proje önümüzdeki yıllarda  yapacağımız başka projelerde öncülük yapacak  İlk etapta şehrin üç dört bölgesinde  istasyonlar kurulacak. Küresel ısınmanın iklim değişikliğine etkileri kuraklık,  Toz bulutlarını selleri araştıran  uzunca bir perspektif ortaya koyan projedir. Burada önemli olan işin  mali boyutu işin belediyemiz tarafından yapılacak olması ab heyetinin belediyemizi yetkin görmesidir.  Amaç  Küresel ısınmanın insanlar üzerindeki etkisini en aza indirgemektir.”dedi. 

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR