Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI ARAMA KURTARMA EKİBİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

POLATLI ARAMA KURTARMA EKİBİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Spread the love

Polatlı Avcılar Arama ve kurtarma derneği ekipleri ilkyardım eğitimlerini alıyor. Dernek başkanı Ömer Sariboga öncülüğünde ekip üyeleri ilk yardım nasıl yapılır? İlk yardimin hayati önemi noktasında uzmanlardan uygulamalı eğitim aldı.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ TAMAM SIRADA AFAD EĞİTİMLERİ VAR

  Polatlı Avcılar Arama ve Kurtarma Derneği  bünyesi altında AFAD gönüllüsü olarak  ekibe dahil olan 25 üye    ilk yardım eğitimlerini aldı. İki  gün boyunca  ilk yardım uzmanları tarafından verilen eğitime Polatlı Avcılar Arama ve Kurtarma Derneği   Başkanı Ömer Sarıboğa,  arama kurtarma ekipleri  katıldı.

Acil durum ve afetlere yönelik hem teorik hem de uygulamalı eğitim alan ekip üyeleri  Afet sırasında ya da sonrasında olası yaşanabilecek  kazalarında yaralanmalara karşı neler yapılması gerektiği hakkında bilgilendiriliyor. Bu eğitimlerde, ilk yardım nedir, hasta /yaralı ve olay yeri değerlendirmesi nasıl yapılır, hava yolu tıkanmaları (Hemlik Manevrası), kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık ve donukta ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, acil taşıma teknikleri ve daha birçok konuda  uygulamalı eğitim aldılar.

Eğitimlerin bir sonraki aşaması ise AFAD tarafından verilecek.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR