Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberPOLATLI ABB MECLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

POLATLI ABB MECLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Spread the love

ABB  MECLİSİ’NİN  EYLÜL AYI ÖZEL OTURUMU   POLATLI DA  YAPILACAK

Spot:  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi  10-13 Eylül 2023 tarihlerindeki oturumlardan birini  Polatlı ve  Haymana’da yapacak

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı özel oturumu  Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşandığı mukaddes topraklarda Polatlı da yapılacak.  Sakarya Meydan Muhaberesinin 100. Yılına özel ilk olarak 2021 yılında  Ankara Büyükşehir belediye meclisi toplantısına ev sahipliği yapan Polatlı bu yılda 102. yılda ikinci kez  eylül ayı özel oturumunu Polatlı da gerçekleştirecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı  toplantılarının bir oturumumu  Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle Kurtuluş Savaşı mücadelesinin verildiği  Polatlı ve Haymana’da yapacak .Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında  Polatlı ve  Haymana ‘da toplanacak  olan belediye meclisi, ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

2021 yılında Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında   Eylül ayı özel oturumuna ev sahipliği yapan Polatlı  da bu yılda Cumhuriyetimizin kuruluşunun  100. Yılı olması hasebi ile Eylül ayı özel oturumu yapılacak.

YAVAŞ “BU 100 YIL ÖYLESİNE GELİP GEÇEN BİR YÜZYIL DEĞİL”

201 yılında  Polatlı da ABB meclis toplantısına başkanlık yapan   Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  meclis  toplantısında Sakarya Meydan muharebesinin önemine ilişkin yaptığı açılış konuşmasında “ Sakarya Zaferinin 100. Yılını ve ardından gelen zaferin ruhunu yaşıyoruz. Sakarya Zaferinde milletimiz yokluk içinde küllerinden doğarak tüm dünyaya bağımsız ve istiklal mesajını vermiştir. 23 Ağustos 1921’de bu topraklarda Polatlı ve  Haymana’da   başlayan bağımsızlığın son kale mücadelesidir. Bu onurlu savaşta  57 yıllık ömrünün 17 yılını dünya tarihinin en kanlı ceplerinde geçiren Gazi Mustafa Paşa dünya savaş literatürüne  şu sözlerine kaydetmiştir: “Hattı Müdafaa yoktur Sattı Müdafaa vardır o satıh bütün vatandır”.

 HAYMANA VE POLATLI’DA BİZİM TARİHİMİZ , HÜRRİYETİMİZ VE GELECEĞİMİZ YATIYOR

Türkiye’de Sakarya Meydan Muharebesi dendiği zaman bunun Adapazarı’nda olduğu düşünülür. Maalesef bu konuda bugüne kadar gerekli adımlar atılmamış olabilir. Ancak 100. Yıl nedeniyle Polatlı ve Haymana Belediye Başkanlarımız Ankara Büyükşehir Belediyesiyle birlikte anlamına uygun bir şekilde kutlamaya karar vermiş ve tüm dünyaya  bu savaşın bu topraklarda olduğunu duyurma sorumluluğunu üstlenmiştir. Bu nedenle ilçe tanıtımları için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe tarihi kent gezilerimizi düzenliyoruz. Tarihi alanları gezdirmeyi için önemli buluyoruz . Bunun da Polatlı ve  Haymana’ya katkısı olacağımızı  düşünüyoruz. Bu zafer topraklarımızı yeniden vatan yaptığımız zaferdir. Bu konuda incelemeler yapan  Polatlı’da Kadim Koç albay var. Bu kanla sulanmış toprakları tüm Türkiye’ye tanıtmak suretiyle onları şehitlerimizi  dualarla anarak gelecek nesillere bu zaferin önemini de aktarırız diye düşünüyorum. Halkımızı tıpkı Çanakkale ruhunu yerinde yaşandığı  gibi Sakarya ruhunu yerinde yaşamak için bu topraklara davet ediyorum. Haymana ve Polatlı’da bizim tarihimiz , hürriyetimiz ve geleceğimiz yatıyor. Bu hazineyi bu değerleri bütün dünyaya anlatmak durumundayız. Bu yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmayı bir borç biliriz. Geçtiğimiz ayın meclisimizin  bir oturumunu Haymana’da yaptık ve tarihi alanları ziyaret etmiştik. Bu ayda Polatlı’dayız. Gerek Haymana’da  gerek Polatlı’da etkinlikler gerçekleştirdik. Bundan sonrada Sakarya ruhunu gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”ifadelerine yer vermişti.

 YILDIZKAYA “SAKARYA RUHU MİLLETİN GENETİĞİDİR”

 Ankara Büyükşehir belediye meclis toplantısına ev sahipliği yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya “Türk ve Türkiye tarihinin  bin yıllık tarihimizin  önemli bir kırılma noktası olan Sakarya Meydan Muharebesinin   100. yıl etkinliklerinde sizleri şehrimizde ağırlamaktan   sizlerle olmaktan büyük bir onur duydum. Sakarya   Türk  milletinin   viyana önlerinden başlayan  ve  sürekli toprak kaybederek  geri çekilmesinin  durdurulduğu zaferin adıdır.   Duatepe ‘de ,Kartaltepe’de Mutafa  Kemal Atatürk   önderliğindeki  her türlü yokluğa kıtlığa , imkânsızlığa rağmen   yeniden   Duatepe’de  Kartaltepe’de  ayağa kalmış  geri çekilmeyi durdurmuştur. Bu açıdan b zafer çok kıymetlidir.  Bastığımız bütün toprakların her santimetrekaresi  Şühedanın mübarek  kanları le sulanmıştır. Türk milleti bütün gücü ile ordusunu desteklemiş işgale uğramamış şehirlerden Polatlı’ya, Sakarya’ya Haymana’ya çok büyük lojistik destek sağlanmıştır.  İşte bu bizim ordu millet anlayışımızın sonucudur.  Sakara için çok şey söylenebilir, anlatılabilir . Biran için Allah göstermesin  Sakarya kaybedilseydi ne olurdu diye  düşündüğümüz de   bu zaferin önemini daha iyi anlamış olurduk. O zaman belki de meclis Kayseri’ye çekilirdi, Cumhuriyet ilan edilemeye bilirdi.  Belki de Anadolu  da küçük  bir coğrafyaya hapsedilebilirdik.

BÜYÜK  ZAFERE DESTANA  HAKKETTİĞİ  DEĞERİ VERMEK İÇİN VAR  GÜCÜMÜZLE ALIŞIYORUZ

    Polatlı Belediyesi olarak  2014 yılından buyan bu büyük  zafere destana  hakkettiği  değeri vermek için Var  gücümüzle alışıyoruz. Şehrimize bu mübarek   topraklara hemşerilerimize  hizmet ermeye Polatlı’yı yeniden imar ve inşa etmeye gayret gösteriyoruz. Amacımız Sakarya ruhunu  diri tutmak Sakarya’ya dikkat çekmek. Bu toplantının çok büyük önemi var. 2014 yılında göreve geldiğimizde  pota adını verdiğimiz  bir birim oluşturduk. o günden bugüne şehir şehir bu destanı anlatmaya çalışıyoruz. Çok mesafe aldık mı aldık ama daha gidecek çok şehrimiz  var. daha çok mesafe almak durumunda l olduğumuzu  biliyoruz.  Bugünlerce devlet  ricalimizin büyükşehrimizin konuya ilgi ve alakaları hat safhada. İnşallah  buradan verilen mesajların ülke sathında karşılık bulacağını umuyorum.   Her birinizden  belediye başkanı arkadaşlarımızdan şehirlerindeki genç kardeşlerimizi şehrimize göndermelerini bekliyorum. Onlar burada ağırlamaktan onur duyacağız. Sakarya ruhu milletin genetiğidir. Bu ruhu diri tutmamız   bizim elimizdedir. Bu yıl Sakarya için 1 yıla yayılan etkinlikler   yaptık. Her zaman olduğu gibi bu yılda etkinliklerimizi  Atatürk’ün manevi huzurundan başlattık. Diriliş yolu yürüyüşü kültürel sanatsal ve spor etkinlikleri ile konuya dikkat çekmeye çalıştık.   Büyükşehir belediyemizin katkıları önemliydi sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz.13 Eylül Pazartesi Günü Cumhurbaşkanımızın Polatlı’ya gelmeleri çok  önemsiyoruz.  Buradan verilecek mesajların konuya daha büyük katkı sunacağını inanıyorum.   Sakarya zaferini ruhuna sahip çıktığınız ve katkı verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum .   Büyük Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizi minnetle saygı ile anıyorum”ifadeleri ile 2 yıl önce    Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş ve   ilçe Belediye başkanları ve Belediye meclis üyelerine   teşekkür etmişti.

2 YIL ÖNCE SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİNİN BU YIL İSE  CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI  KUTLUYORUZ

  Temmuz ayı toplantısında alınan kararla  Eylül ayı  meclis toplantılarının bir oturumun Polatlı ve Haymana’da yapılmasına karar verildi.

Sakarya Meydan Savaşının 102.Yıl kutlamalarına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisinin 07.06.2023 tarih ve 27. gündem maddesi olarak komisyonumuza havale edilen dosya incelendi.

Sakarya Meydan Savaşının 102.Yıl kutlamalarında neler yapılabileceğinin tespiti istenilmiştir.Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; Esas itibariyle içinde bulunduğumuz 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünü idrak edeceğiz. Devlet ve millet olarak coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız bu kutlamalar çerçevesinde bakıldığında ülke olarak kurtuluşun müjdesini aldığımız Sakarya Meydan Savaşını hiç akıldan çıkartamayız. Hatırlanacağı üzere 22 gün 22 gece devam eden Sakarya Meydan Muharebesinin 13 Eylül 1921’inde, düşmanın Sakarya Nehri’nin doğusundan tamamen yok edilmesiyle sonuçlandığı ve muhteşem zaferin ilk adımlarının atıldığı tarihi ifade etmektedir. Bu itibarla, Ankara’nın Tarihi ve Kültürünü Araştırma komisyonu olarak 2021 yıllında olduğu gibi Büyükşehir Belediye Meclisimizin 10-13 Eylül 2023 tarihlerindeki oturumlardan birinin Polatlı’da yapılması akabinde aynı gün Haymana cephesindeki şehitliklerin de ziyaretiyle o günkü faaliyetlerin tamamlanması komisyon tarafından uygun görülerek oy birliği ile kabul edildi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR