Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberÖZTÜRK :  ŞANLI ZAFERİMİZİN 102.YILI KUTLU OLSUN

ÖZTÜRK :  ŞANLI ZAFERİMİZİN 102.YILI KUTLU OLSUN

Spread the love

ÖZTÜRK MECLİS KÜRSÜSÜNDEN SAKARYA ZAFERİNİN 102. YILINI KUTLADI

Sakarya Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlandığı  Sakarya destanı 102. Yılında. Milliyetçi Hareket Partisi Polatlı Belediye Meclis üyesi Serpil Öztürk meclis kürsüsünden Sakarya Zaferini kutladı.

Sakarya  Zaferinin 102. Yıldönümünde Polatlı Belediye Meclisi kürsüsünden gündem dışı konuşan  MHP Polatlı Belediye Meclis üyesi  Serpil Öztürk, “Dünyanın en kanlı savaşı olarak bilinen, 22 gün 22 gece süren,  kahraman ecdadımızın tırnağını toprağa sapladığı, tarih  sayfalarına adını yazdırdığı emsalsiz mücadele, Sakarya Meydan  Muharebesi’nin 102. yılını hep birlikte kutlamanın gururunu ve  onurunu yaşıyoruz.  Sakarya Meydan Muharebesi, Atatürk tarafından çok büyük ve  kanlı savaş anlamına gelen “Melhame-İ Kübra” ifadesi ile anılan,  Türk Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir muharebesi ve dönüm  noktasıdır. 

ZAFERİMİZİ NESİLDEN NESİLE AKTARARAK UNUTTURMAMALIYIZ

 Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, “Hatt-ı müdafaa yoktur,  sath-ı müdafaa vardır. bu satıh bütün vatandır. vatanın her karış  toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz.”  sözünü Sakarya Meydan Muharebesi Savaşına ithafen Türkiye  Büyük Millet Meclisinde söylemiştir.  Millî mücadelenin adeta son kalesi olan, Polatlı-Haymana  hattında kazanılan, bu zafer hikâyesini nesilden nesile aktararak  İstiklal Harbi’mizi hangi şartlarda ve ne büyük fedakarlıklarla  kazandığımızı unutturmamalıyız.  Bu duygu ve düşüncelerle; Sakarya Zaferimizin 102. yıl dönümünü  kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak  üzere istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmak için canlarını feda  etmiş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman şehitlerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum.  

UNESCO DÜNYA MİRASI ASIL LİSTESİNE GİRİŞİMİZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN 

Ayrıca Polatlı’nın iki kıymetli değerinden biri olan kültür mirasımız Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Asıl  Listesine girmesine sayılı günler kaldı. Hepimiz heyecanla 17 Eylül  2023 tarihinde Riyad’dan gelecek güzel haberi bekliyoruz. Bir  yanda Sakarya destanımız, diğer yanda UNESCO dünya mirası  listesine girecek olan Gordion antik kentimizin bulunduğu,bu  kadım topraklarda yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum.  UNESCO dünya mirası asıl listesine girişimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ 

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR