Perşembe, Eylül 12, 2024
Ana SayfaGündemHaberOtomotiv sektörünün geleceği olarak görülen 'elektrikli araçlar' Gölbaşı'nda masaya yatırıldı

Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen ‘elektrikli araçlar’ Gölbaşı’nda masaya yatırıldı

Spread the love

ANKESOB tarafından Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası üye oto sanatkârına yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, otomotiv sektörünün geleceği olarak öngörülen elektrikli araç teknolojisinin gelişimi, her geçen gün artan üretim ve altyapı alanındaki çalışmalar ile gelecek beklentileri üzerinde ayrıntılarıyla duruldu.

Elektrikli Araçlar konusu tüm boyutlarıyla Gölbaşı’nda ele alındı. AB tarafından desteklenen İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) kapsamında Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası üye oto sanatkârına yönelik, “Elektrikli ve Hibrit Araçlar Bakım-Onarım Seminer Programı” gerçekleştirildi.

Gölbaşı 75. Yıl Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonu’nda Prof. Dr. Yakup İçingür’ün sunumuyla oto tamiri ve oto elektrikçi esnaf ve sanatkâra yönelik düzenlenen ve ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar ile ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü Erdoğan Özen, Proje Koordinatörü Sinem Aslan Doğanoğlu ve İMEP Ankara Koordinatörü Aydın Türkoğlu’nun da yer aldığı Elektrikli ve Hibrit Araçlar Bakım-Onarım Seminer Programı’nda, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası (GESO) Başkanı Yıldırım İsa Albut, GESO Sanayi Komitesi Başkanı Sebahattin Çakır ve Genel Sekreter Nurcan Aksakal da hazır bulundu.

Elektrikli ve Hibrit Araçlar Bakım-Onarım Seminer Programı’nın açılış konuşmasını yapan ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü Erdoğan Özen, şunları kaydetti: “ANKESOB olarak hedefimiz; esnaf ve sanatkârlarımızın dijital ve yeşil dönüşümün yaşandığı ortamda rekabet gücünü artıracak çalışmalara öncelik ve ağırlık vermektir. Dünyadaki başlıca çevresel tehditlerin başında gelen karbon salınımı konusunda alınması gereken önlemlerin gecikmesinin, geri dönülmesi zor olan sorunlara yol açabileceği bilinmektedir. Ulaşım, yeşil dönüşümün mihenk noktalarından birisidir. Günümüzde karayolu taşımacılığının en önemli yakıtı fosil yakıtlardır. Fosil yakıtların yakın gelecekte tükenecek olması ve çevreye verdikleri geri döndürülemez zararlar, ulaşım sektöründe yeni arayışların hızlanmasına neden olmaktadır. 2035 yılından itibaren AB’nin 27 ülkesi içten yanmalı motorla çalışan araçların üretim ve satışını yasaklayacaktır. Alınan kararlar ve öngörüler bize göstermektedir ki; otomotiv sektörü yeniden yapılandırılacak, sektörde yaşanan değişimin etkileri yakın gelecekte sektör çalışanları tarafından da görülecektir. Dolayısıyla, otomotiv sektörünün geleceği öngörülen elektrikli araçlar dönemine hazırlıklı olmalıyız. Sizlerle birlikte otomotiv sektörüne yönelik çok yönlü eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine hız vermek zorundayız. Sektörde yaşanan, yaşanacak zorlukların üstesinden gelmek için bilgiye ulaşabilmeli, becerimizi sürekli geliştirmeliyiz. Teknolojiyi yakından izlemeli, yeni teknolojilerle üretim yapma gerekliliğimizi ön plana çıkarmalıyız.”

‘İNSAN KAYNAĞI VE TEKNİK AÇIDAN GELİŞMELERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ’

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, konuşmasında; elektrikli araç kullanımının gün geçtikçe yaygınlaşacağına ve alışkanlıkların değişeceğine değindi, yaşanan gelişmelere ve altyapı çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Elektrikli araçlarla ilgili uyumlu insan kaynağı ve teknik açıdan altyapı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik esaslara yoğunlaşılması gerektiğini kaydeden Ar, “Yakın zamanda yaygınlaşacağı öngörülen elektrikli araçlarla ilgili seminer programımızı, oto sanatkarlarımızın verecekleri hizmetlere etkinlik ve verimlilik kazandırmak amacıyla düzenledik. Elektrikli araçlarla ilgili bilgilendirici ve oldukça verimli sunumu için Prof. Dr. Yakup İçingür hocamıza, katkılarından dolayı İMEP Ankara Koordinatörü Aydın Türkoğlu’na, programın Gölbaşı’nda hayata geçmesi yönünde çaba gösteren Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın Başkanı Yıldırım İsa Albut’a, programın planlamasını yapan ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü Erdoğan Özen’e, Program Koordinatörü Sinem Aslan Doğanoğlu’na ve programa katılım gösteren değerli oto sanatkârlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldırım İsa Albut da “Değişmeyen tek şey değişimdir. Dolayısıyla otomotiv sektörü çok hızlı bir şekilde değişime uğruyor. Usta olmak da yetmiyor, teknolojiyi de çok iyi takip etmemiz gerekiyor. Bizler de esnaf kuruluşu olarak çatı kuruluşumuz ANKESOB’un da desteği ile her zaman Gölbaşı’nda esnaf ve sanatkarlarımızın sektörlerinde yaşanan değişim ve dönüşüme, yeniliklere hazırlıklı olmaları ve rekabet ortamlarına uyum sağlamalarına  katkı vermek adına gayret gösteriyoruz. Bugünkü elektrikli araçlar üzerine düzenlenen seminer programı da bunun bir parçası. Seminer programının düzenlenmesi noktasında ANKESOB Başkanı Sayın Mehmet Yiğiner ve Başkan Vekili Sayın Hüseyin Ar başkanlarıma ve hocalarıma sundukları katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Elektrikli ve Hibrit Araçlar Bakım-Onarım Seminer Programı’na konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yakup İçingür sunumunda; otomotiv sektörünün geleceği olarak öngörülen elektrikli araç teknolojisinin gelişimi, her geçen gün artan üretim ve altyapı alanındaki çalışmalar ile gelecek beklentileri üzerinde ayrıntılarıyla durdu. Prof. İçingür, üç ana başlıkta; tam elektrikli araçlar, hibrit elektrikli araçlar ve yakıt pilli elektrikli araçların özelliklerini anlattı, elektrikli araçların en önemli parçası batarya ve şarj sistemi, servis ve bakım yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Program, katılım belgelerinin takdimi ile son buldu.

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR