Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberOKUR “96 YILDIR IŞIĞINDA AYDINLANIYOR, CUMHURIYET ILE BÜYÜYORUZ”

OKUR “96 YILDIR IŞIĞINDA AYDINLANIYOR, CUMHURIYET ILE BÜYÜYORUZ”

Spread the love

Türkiye Yardım severler derneği 96. Yaşını kutladı.  TSYD Polatlı  şube Başkanı Nuriye Okur ve  ekibi 96. Yılda  Atatürk Anıtına saygı çelengi bırakarak 96. Yıl pastası kesti.

TSYD Polatlı şube başkanı Nuriye okur yaptığı açıklamada “TYSD 19 Şubat 1928 yılında ebedi önderimiz M.Kemal Atatürk’ün önerileri ile Dr. Fuat Umay Bey tarafından “Himaye-i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti” adı ile kurulmuştur. Dünyada bir ilk olan emek karşılığı yardım ilkesini hayata geçirerek,onurlu yardım etmenin formülünü bulan demek Türkiye Cumhuriyeti’nin kadın odaklı ilk sivil toplum kuruluşudur. Çalışmaları yakından takip eden Aramız “Kadının yoksulu olamaz, kadın bizatihi bir varlıktır diyerek derneğin ismini 1938 yılında Yardım Sevenler Derneği olarak değiştirmiştir. Derneğimizin 1941 yılında bakanlar kurulu kararı ile kamu yararına çalışan demek olarak kabul edilmiş, 1951 yılında İçişleri Bakanlığı izni ile 19 Şubat’ın içinde bulunduğu hafta Yardım Sevenler Derneği haftası olarak kabul edilmiş.1975 yılında ise tüm ülkede faaliyet gösteriyor olmasının sonucu olarak Bakanlar kurulu kararı ile de isminin başına “Türkiye” ibaresini kullanmaya hak kazanmıştır. 

Adını bizzat Atamızdan almasının büyük sorumluluğu, ilke ve devrimlerine olan bağlılığı ve Cumhuriyet kadınının bitmez tükenmez çalışma azmi ile birlik,beraberlik ,disiplin,özveri ve gönüllülük  duygusu ile çalışmalarını sürdürmektedir. 

Atamızın “Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtacak hiçbir güç yoktur” sözünü kendinize şiar edinip TYSD ailesi olarak iyilik için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bitmeyecek saygı,minnet ve özlemle anıyoruz, ruhları şad olsun. 

96 yıldır hayırsever halkımızın destekleri ile vatanına,milletine hizmet veren derneğimizin, iyiliğin,yardımlaşmanın,dostluğun,acı ve sevinçlerin,umutların dili,dini,ırkı,siyasi görüşü olmadan yapıldığının en güzel örneğidir. 

51 yıldır Polatlı’mıza hizmet veren Şubemiz de aynı azim ve kararlılıkla öncelikle umudumuz gençlerimiz için Atatürk Eğitim bursu, acil sağlık, öğrenci,aile,afet yardımları sosyal ve kültürel faaliyetlerle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 

Önce gönlümüzü sonra ömrümüzü  verdiğimiz derneğimizde hizmet veren aramızda olmayan kurucularımızı ,başkanlarımızı, yönetim kurulu arkadaşlarımızı rahmet  ,saygı ve minnetle anıyor , başta duayen Başkanımız Kıymetli Şenöz Eviner annemiz,başkanımız olmak üzere fedakarca çalışan,emek veren çalışma arkadaşlarıma her zaman yanımızda olan destekleyen Kaymakamımıza  Belediye Başkanlarımıza,bizlere güvenerek katkılarını  esirgemeyen yüce gönüllü bağışçılarımıza, üyelerimize,Polatlı halkımıza ve basınımıza sonsuz teşekkürlerimizle saygı ve sevgilerimizı  sunarız. 

96 Yıldır Işığında Aydınlanıyor, Cumhuriyet ile büyüyoruz. Atamızın izinde hep birlikte derneğimizi büyüterek, iyilikle, sevgiyle elden ele nice başarılı ve bereketli yıllar diliyoruz. 96.yılımız kutlu olsun.” İfadelerine yer verdi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR