Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberMHP’NİN  4 DÖNEMDİR DEĞİŞMEYEN  MİLLETVEKİLİ KARAKAYA

MHP’NİN  4 DÖNEMDİR DEĞİŞMEYEN  MİLLETVEKİLİ KARAKAYA

Spread the love

25-26-27 VE 28. DÖNEMDE DE PARLAMENTOYA GİREN İSİM OLDU

Milliyetçi HAREKET Partisi’nin değişmeyen milletvekili isimlerinden  Mevlüt KARAKAYA 25 ve 26. Dönem Adana 27 ve son seçimle 28. Dönemde ise Ankara’dan  Meclise girmeye hak kazanan milletvekillerinden oldu.

 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeye hak kazanan   Ankara 1. Bölge milletvekillerinden MHP Ankara 1. Bölge milletvekili Mevlüt KARAKAYA’YI tanıyalım.

MHP ANKARA MİLLETVEKİLİ MEVLÜT KARAKAYA KİMDİR?

Mevlüt Karakaya, 1963 yılında Ankara-Bala İlçesi Çavuşlu Köyünde (Çankaya İlçesi Çavuşlu Mah.) doğdu. Annesinin adı Hatice babasının adı Aşir’dır.  Mevlüt Karakaya, Ankara Ticaret Lisesi Bankacılık (1981) ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi (1985).

Mevlüt Karakaya, master (1988) ve Doktorasını (1992) Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Finansman ABD’nda tamamladı. Aynı alanda 1994 yılında doçent, 2001 yılında da profesör oldu.

YÖK/Dünya Bankası’nın bir projesiyle ABD Indiana ve Purdue üniversitelerinde üç yarıyıl eğitim aldı. Michagine State Üniversitesinde kısa süreli araştırmada bulundu.

Mevlüt Karakaya, Dünya Bankasının bir projesinde Finans Yöneticisi olarak yurt dışında (1997-1998) bir yıl süreyle çalıştı. Çeşitli ülkelerde yürütülen projelerin finansal yönetim sistemlerinin kurulmasında görev aldı ve danışmanlık yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak (1999-2003) 4 yıl süreyle çalıştı.

Mevlüt Karakaya, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde Muhasebe-Finansman ve Bankacılık konularında dersler verdi.

Akademik alanında çok sayıda kitap ve makale yayınladı, ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongrelerde bildiriler sundu.

.Üniversite Senatosu Üyesi, Dekan Yardımcısı, Enstitü Müdür Yardımcısı, Fakülte Kurulu Üyesi, Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi ve Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari ve akademik görevlerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 7, 8 ve 9. Olağan Genel Kurullarında Merkez Yönetim Kurulu yedek/asil üyeliklerine seçildi. Araştırma ve Geliştirme biriminde ekonomi komisyonu başkanlığı (2004-2011), tarım komisyonunda raportörlük (2004-2007) görevlerinde bulundu.30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. Karakaya seçimi Melih Gökçek ve Mansur Yavaş’ın   ardından üçüncü sırada tamamladı.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan  MHP 11. Olağan Genel Kurulu’nda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiş, akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini almıştır.

Türkiye Büyük Millet meclisi  25 ve 26. dönem Adana, 27. dönem Ankara milletvekilidir. Karakaya  14 Mayıs 2023 Türkiye genel seçimlerinde 28. Dönem Ankara 1. Bölge Milletvekili olarak seçilmiştir.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR