Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberMHP ÇAĞLANCI'YI NİYE Mİ TERCİH ETTİ?

MHP ÇAĞLANCI’YI NİYE Mİ TERCİH ETTİ?

Spread the love

“2014 yılında da Mansur Yavaş ile temastaydı 2019 dada temastaydı şimdide temasta olacaktı”

 MHP genel başkan yardımcısı Mevlüt Karaya, Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın MHP den neden aday gösterilmediğine  ilişkin   soruların cevabını   Cumhur ittifakı ruhunu işaret ederek   Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş ve Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın  2014 ve 2019  yılında hep  temasta  olduklarını ileri sürerek   sadakat sınavına değindi.  Karakaya Yıldızkaya’nın 2016 yılında MHP’ nin olağanüstü kurultay sürecinde   kongre furyasında tercihini başka yönde kullandığını belirterek    Meral Akşener’i hatırlattı.   Karakaya “bu dönem Levent Çağlancı kardeşimle gitmenin daha  doğru ittifak şartlarına daha uygun olacağını ifade edeyim. Üç gün içinde böyle bir kararın verilmesinde MHP’nin  Polatlı Belediye başkanlığı konusunda verdiği kararında isabetli olduğu teyit edilmiş oldu. Keşke o sadakat testinden geçebilseydi kendisi açısından da iyi olurdu mutlu olurduk.”dedi.

KARAKAYA, YILDIZKAYA İÇİN “ SADAKATİNİ GÖSTERME ZAMANIYDI

Spot: MHP ‘li Karakaya ,  Yıldızkaya’nın 2014-2019 seçimlerinde   Başkan Yavaş ile temasını dillendirdi

 Milliyetçi hareket Partisi ( MHP)  Genel Başkan Yardımcısı, Ankara milletvekili Mevlüt Karakaya  , Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın, MHP den neden aday gösterilmediğine   ilişkin merak edilen soruları Polatlı da cevaplandırdı. Gazetecilerin  Yıldızkaya’nın  CHP’den aday olmasına bakış açısının sorulduğu  toplantıda Karakaya  Sadakat testini işaret ederek , Yıldızkaya’nın 2014 ve 2019 seçimlerinin de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Mansur Yavaş ile temas halinde olduğunu söyleyerek   , şimdi de olacaktı” dedi.  Yıldızkaya’nın CHP’ye geçişine ilişkin  Mansur Yavaş benzetmesi yapan Karakaya “ Mansur Yavaş’ın hikâyesi de aynıydı. Bu arkadaşımız 2014 yılında da Mansur Yavaş ile temastaydı 2019 dada temastaydı şimdide temasta olacaktı.  BİZ Cumhur ittifakı olarak Ankara da büyükşehir adayı olarak Turgut Altınok’u gösterdik. Sonuç itibariyle  burada bir bütün olarak  Merkezi hükümeti, büyükşehir ve  Polatlı ‘yı alarak bu hizmet zincirini tamamlayalım derdindeyiz. “ifadelerine yer verdi.   

“MHP’NİN OLAĞANÜSTÜ KONGRE FURYADA TERCİHİNİ FARKLI KULLANDI”

  Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Karakaya     Polatlı Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın CHP den aday olmasına ilişkin soruya “Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz  Biz partimizden  başka karşı ittifaka geçmiş  geçmişte birlikte çalıştığımız   geçmiş seçimlerde son seçimlerde Polatlı bu arkadaşımız için oy istedim. Güzel şeyler söyledim  söylediğim şeyler hala kendi dönemi içinde kendi kapsamı alanı içinde doğrudur. Yalan bir şey söylemedim. Polatlı da bize teveccüh gösterdi hizmet verdik.Bu arkadaşımızı ülkü ocaklarında yetişmiş, ideolojik olarak başka bir yerden gelen biri değil, ilçe başkanlığı yaptı. Henüz ilçe başkanlığının  ikinci yılında Polatlı Belediye başkan adayı olarak gösterilmiş, daha sonra ikinci kez  aday gösterilmiş 10 yılda belediye başkanlığı yapmış.Elbette hizmette etti. Siyasi açıdan baktığımızda   birçok kişiye nasip olmayan iki dönem Belediye başkanlığı gibi ulvi bir görev kendisine tebliğ edilmiş , kapı açılmış bu sürecin içinde hep olduk. İlçe başkanlığının ikinci yılında siyasette çok yeni olduğu dönemde Levent kardeşim kadar bir tecrübesi yokken Genel başkanımız burada Polatlı halkının önünde elini kaldırdı size emanet  dedi, seçimlere 2 yıl kala aday olarak ilan edildi. Hiç kimse rakip çıkmadı herkes destekleyerek  asıl teşkilatın desteği ile seçimi kazandı.  Seçimi kazandıktan 2 yıl sonra  2016 yılında MHP  de bir olağanüstü kongre furyası  başladı. Daha iki  yıl olmamıştı ki bu furyada tercihini farklı kullandı. 15 Temmuz yaşandı  sonrasında tekrar kendisi parti ile Genel başkanımız ve bizlerle devam edeceğini söyledi. Bu  noktada genel başkanımız bir büyüklük gösterdi  süreç kaldığı yerden devam etti. MHP de hiç kimse kendi iç siyaset açısından bize karşı oldun   demedi.

“MANSUR YAVAŞ‘IN DA HİKÂYESİ  AYNIDIR”

2019 yılında gene başkanımız hiç geçmişin hesabına bakmadan tekrar aday gösterdi.    Sadakatiniz gösterme zamanıydı. Ben onu isterdim, onu da bekledim. Siyasette gidişler gelişler olur.  Görevden alınır bir şekilde kenara çekilir vakti zamanı gelince bu görev olur başka görev olur. Bu ben varsam var ben yoksam yok. Dolayısıyla Mansur Yavaş‘ın da hikâyesi  aynıdır. Bu süreçte  Partilerinde bazı hesap kitapları vardır. Bu arkadaşımız 2014 yılında da Mansur Yavaş ile temastaydı 2019 dada temastaydı şimdide temasta olacaktı.  BİZ Cumhur ittifakı olarak Ankara da büyükşehir adayı olarak Turgut Altınok’u gösterdik. Sonuç itibariyle  burada bir bütün olarak  Merkezi hükümeti, büyükşehir ve  Polatlı ‘yı alarak bu hizmet zincirini tamamlayalım derdindeyiz.

“SEÇİME LEVENT ÇAĞLANCI KARDEŞİMLE GİTMEK  DAHA  DOĞRU, İTTİFAK ŞARTLARINA DAHA UYGUN “

 Bugün bu arkadaşımıza siz bir kenarda durun biz başka bir arkadaşımızla devam edeceğiz şeklindeki bir karara  bu şekilde tepki göstermesinin cevabını mutlaka  kendisi oluşturmuştur.  Bizim siyasetimiz açısından baktığımızda  hem Büyükşehir ve Polatlı boyutunda değerlendirdiğimizde bu dönem Levent Çağlancı kardeşimle gitmenin daha  doğru ittifak şartlarına daha uygun olacağını ifade edeyim. Üç gün içinde böyle bir kararın verilmesinde MHP’nin  Polatlı Belediye başkanlığı konusunda verdiği kararında isabetli olduğu teyit edilmiş oldu. Keşke o sadakat testinden geçebilseydi kendisi açısından da iyi olurdu mutlu olurduk.

“HERKESİN  KAFASINA GÖRE , KENDİ TAKTİKLERİNE GÖRE GENEL SEÇİM ÇERÇEVESİNDE  CUMHUR İTTİFAKININ  GENEL ÇERÇEVESİNİN DIŞINA ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

 Yıldızkaya’nın MHP den aday gösterilmemesinin en büyük nedeni ABB Başkanı Mansur Yavaş ile dirsek teması mıydı ? Sorusuna “ ben tam olarak  öyle bir şey  de  demedim  hepsi bir bütündür bir nedene bağlamak bu anlamda  mümkün olmaz. Nöbet değişimi, bayrak değişimi   dolaysıyla 10 yıl hizmet etti bu bayrağı başka bir arkadaşımızın teslim alması  işin  her tarafından. Biz  Cumhur ittifakı olarak belli ilkelerde hareket eden siyasi partileriz . Amacımız Ankara  Büyükşehir Belediyesini almak, amacımız Polatlı Belediyesini almak. Bu noktada o temas olayı herkes  çıkar  hizmet anlamın da der ama siyasetinde belli kural ve ilkeleri vardır.   O kural ve ilkeler içinde genel siyaset yapıyoruz.  Genel siyaset, yerel siyasetin destekleyicisidir .  Herkesin  kafasına göre , kendi taktiklerine göre genel seçim çerçevesinde  cumhur ittifakının  genel çerçevesinin dışına çıkması mümkün değildir. 2014 yaşadım bunu biliyorum ,Polatlı 2019 yılını da biliyor.   Kimsenin şahsına  kötü birşey de söylemiyorum gönlüm isterdi ki bu bir  sadakat sınavı olarak algılansın ve bu testten geçsin” dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR