Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberKIZILAY’IN YAZ KURAN KURSUNDA ÇOCUKLAR YARIŞIYOR

KIZILAY’IN YAZ KURAN KURSUNDA ÇOCUKLAR YARIŞIYOR

Spread the love

 TÜRK KIZILAY’INDAN KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE YAZ TATİLİ ETKİNLİKLERİ

Polatlı Türk Kızılay Şubesi bu yaz Kur’an Kursu öğrencilerine şube binasında ev sahipliği yaptı. 3 Temmuz itibariyle başlayan Yaz Kur’an Kursu  öğrencilerine Türk Kızılayı etkinlikleriyle destek verdi. Etkinlikler Türk Kızılayı’nın tanıtımı, anlam ve önemiyle başladı. Yaz tatili süresince etkinliklerine her hafta bir yenisini ekledi. 

Polatlı Türk Kızılay Şubesi bu yaz Kur’an Kursu  açarak yüzlerce çocuğa ev sahipliği yaptı.  3 Temmuz itibari ile derslere başlayan çocuklara Kuran eğitimin yanı sıra  Kızılay’ın faaliyetleri anlatıldı , çeşitli etkinlikler  düzenlendi.

Türk Kızılay’ı Polatlı şube başkanı Bünyamin Ateş “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle minik öğrencilerimize günün anlam ve önemi anlatıldı. Anlatımın ardından sinema şenliği yapıldı. Yapılan şenlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anlatan çizgi film patlamış mısırlar eşliğinde izlenildi. Filmin bitmesiyle kitap okumanın da önemine ayrıca vurgu yapıldı, öğrencilere bilgi verildi. “dedi.

GELENEKSEL ÇOCUKLAR YARIŞIYOR PROGRAMI DÜZENLENDİ

Etkinliklerine tüm hızıyla devam eden Türk Kızılay Polatlı Yaz Kur’an Kursu’na katılım sağlayan öğrenciler arasında geleneksel ‘ Çocuklar Yarışıyor’ bilgi yarışmasını düzenledi. Bol eğlenceyle geçen yarışmada doyasıya eğlenen çocuklar arasında kahkaha sesleri yükseldi. 

MİNİK ELLERDEN AŞURELER;

Muharrem Ayı’nın gelişiyle birlikte şubeden aşure kokuları yükseldi. Öğrencilerle birlikte büyük kazanlarda hazırlanan aşureler Polatlı halkına ve Cumhuriyet Mahallesi’ne dağıtıldı. 

TÜRK KIZILAYI’NDAN AQUA PARK HEDİYESİ

Kurs süresinin artık sonuna yaklaşan öğrenciler kavurucu yaz sıcaklarının etkisini Polatlı Belediyesi Aqua Parkı’nda üzerinden attı

Aqua Park’a giden kurs öğrencileri su kaydırakları ve havuzlarda doyasıya vakit geçirirken bir yandan güneşin ve yazın tadını çıkardı.

Her yaz öğrencilere kapılarını açan Türk Kızılay’ı şube binası bu yılı da dolu dolu geçirerek öğrencilerini okullarına uğurlayacak. 

Bundan sonra ki yaz mevsimi ve daimi olarak öğrencilere kapılarının açık olduğunu belirten Polatlı Türk Kızılayı Şube Başkanı Bünyamin ATEŞ ‘’ eğitime, öğretime desteklerini sürdüreceğini ve ihtiyacı olan herkesin Türk Kızılay’ı olarak her zaman yanlarında olacağını ‘’ belirtti.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR