Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberKILINÇ “TÜM YETİŞTİRİCİLERİMİZİN ÇADIR AĞILLARA GEÇMELERİNİ TAVSİYE EDERİZ”

KILINÇ “TÜM YETİŞTİRİCİLERİMİZİN ÇADIR AĞILLARA GEÇMELERİNİ TAVSİYE EDERİZ”

Spread the love

KILINÇ : DEPREM BÖLGESİNDE, YETİŞTİRİCİLERİN ŞU AN EN ACİL İHTİYACI HAYATTA KALAN HAYVANLARI İÇİN ÇADIR AĞILLARIN KURULMASIDIR

 SPOT: Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Kılınç

“Milletimize Geçmiş Olsun”  

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Kılınç,  Kahramanmaraş merkezli  ve 11 ilin vurduğu  deprem felaketinden en fazla kırsalın  etkilendiğini belirterek “ Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğu deprem bölgesinde, yetiştiricilerin şu an en acil ihtiyacı hayatta kalan hayvanları için çadır ağılların kurulması ve çadır ağılların bir an önce kurulmasını ve yetiştiricilerin hayvanlarının burada korunmaya alınması gerekiyor”dedi.

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Kılınç,   Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 saat 4.17’de meydana gelen ilk sarsıntı, 100 saniye sürdü. 7.7 büyüklüğündeki bu sarsıntı, Türkiye’deki unutulmuş bir gerçeği deprem olduğunu hatırlatarak  “Tüm milletimize tekrar geçmiş olsun”  dedi.

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hasan Kılınç,  Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 saat 4.17’de meydana gelen ilk sarsıntı, 100 saniye sürdü. 7.7 büyüklüğündeki bu sarsıntı, Türkiye’deki unutulmuş bir gerçeği deprem olduğunu hatırlandığını belirten Kılınç açıklamasına da;

“11 ilimizi etkileyen deprem felaketinden en fazla kırsallar etkilendi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların telef olduğu deprem bölgesinde, yetiştiricilerin şu an en acil ihtiyacı hayatta kalan hayvanları için çadır ağılların kurulması ve çadır ağılların bir an önce kurulmasını ve yetiştiricilerin hayvanlarının burada korunmaya alınması gerekiyor.

 Çadır ağıllar sadece deprem dönemi için değil, her zaman ihtiyaçtır. Deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin, riskli dönemler dışında da çadır ağıl kullanmalarını, çadır ağıllarda hayvanlar için ısı sorunu olmaz. Güvenlik açısından hayvanlar için en iyi barınma tipi çadır ağıllardır. Tüm yetiştiricilerimizin çadır ağıllara geçmelerini tavsiye ederiz.”dedi.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR