Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGündemHaberHER DAİM İSMİ YAŞATILACAK

HER DAİM İSMİ YAŞATILACAK

Spread the love

ŞEHİT SEDAT AKÇA’NIN HATIRA KÖŞESİ OKULUNDA AÇILDI

Şehit Sedat Akça’nın isminin verildiği ortaokulda  şehidin hatıraları yaşatılacak.  Polatlı Şehit Ailelerine Hizmet Derneği (POLŞAHDER) tarafından  yapılan  Şehit Sedat Akça hatıra köşesinin açılışı  gerçekleştirildi.  Şehidin ilkokul diplomasından  bebeklik fotoğraflarına,  taraftarı olduğu takımın forması,  ailesi ile çekilmiş yemin töreni fotoğrafına kadar şehidin özel eşyaları ve  şehitlik beratı  ismin yaşatılacağı özel köşede sergilendi.

2006 yılında Siirt’in Eruh İlçesi’nde bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit düşen  Komando Er Sedat Akça’nın ismin verildiği şehit Sedat Akça ortaokulu’nda  hem ismi hem de hatıraları yaşatılıyor . Polatlı Şehit Ailelerine Hizmet Derneği (POLŞAHDER) tarafından  yapılan  Şehit Sedat Akça  hatıra köşesi açıldı.

Açılış törenine Polatlı  Kaymakamı Murat Bulacak, Polatlı Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet İbiş, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Güleç, Polatlı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Erkan Çinar, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç, Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, Polatlı Belediye meclis üyeleri,Şehit Akça’nın ailesi   ve  okul idaresi katıldı.

BULACAK “ ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak  “bu toprakları vatan kılan canlarını, gözlerini kırpmadan bu vatanları toprak kılmak adına canını feda eden bütün şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmetle minnetle anıyorum. Bizler bugün ülkemizde huzur içerisinde yaşıyorsak, mutlu şekilde yaşıyorsak, hayatımızı devam ettirebiliyorsak bunun en büyük fedakarlıklarını yapanlar şehitlerimiz. Şehitlerimizin anne  babaları evlatlarını bu toprağa feda eden, bu vatana, millete feda eden insanlarımız. Biz onlar için ne kadar ne yaptık destekte ne kadar elimizden geleni yapsak da kolay bir şey değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Onlara cenabı hak iki cihanda mutluluk, huzur versin. Bizler de devlet adına, millet adına onların her türlü meselesine, sıkıntısına koşmaya çalışıyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Devletimizin imkanlarını onlara sunmaya çalışıyoruz. Bir nebzede olsa onların acıları hafiflesin, işleri kolaylaşsın istiyoruz. Bu manada da Sedat Akça Şehidimizi unutmamak adına, hatırlamak adına ismini de verilmiş olan okulda kendi adına köşesini yaptırdık. Sağ olsun Savaş Bey ve arkadaşları bu konuda ciddi gayretleri var. Ben bu köşeyi yapan, emeği geçen, destek veren başta POLŞAHDER olmak üzere belediyemize, okulumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum ,ailemize teşekkürlerimizi, minnettarlığımızı ifade ediyorum. İnşallah hayırlısıyla Sedat Akça kardeşimize her zaman dualarımızda, sevgisiyle canını feda etti. Unutulmamasıyla, çocuklarımızın hatırlaması adına bu köşenin hayırlı uğurlu olmasını, iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını diliyorum.”dedi.

DİNÇER “ŞEHİDİMİZİN HATIRALARINI BURADA YAŞATACAĞIZ”

Polatlı Şehit Ailelerine Hizmet Derneği Başkanı Savaş Dinçer “Bu konuda destek veren Polatlı Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’ya çok teşekkür ediyoruz. Satranç konusunda katkıda bulunan milletvekilimiz Jülide Sarıeroğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yine yapımında destek veren okul müdürümüze ve yardımcım  Cabbar Çepur’a çok teşekkür ediyorum. Satrançları, satranç sınıfı yapmak üzere okul müdürümüze hediye ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde satranç sınıfı yapacağız. Kendisine hediye edeceğiz.”dedi

Törende okul Müdürü Naile Kaya tarafından şehit ailesine çiçek takdim edildi. POLŞAHDER tarafından okula  satranç takımları hediye edilerek en kısa sürece POLŞAHDER tarafından okula satranç sınıfı açılacak.

 Şehidin isminin ve hatıralarının  yaşatılacağı şehit köşesi dualar eşliğinde açıldı.

HBR AYSUN YILMAZ BENLİ

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

SON DAKİKA

SON YORUMLAR